StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OPLETTEN VOOR EEN ADDERTJE ONDER HET GRAS.

Speeldag 3 van de play-offs was voor de nummers 1 en 2 van het klassement een maat voor niets, maar bracht wel aan het licht dat, zonder spraakmakende gebeurtenissen, de titelstrijd zal gaan tussen RWDM en SK Beveren met de favorietenrol in dezelfde volgorde. Na het verlies van Beerschot en Club Nxt vorig weekend, is het zo goed als zeker dat deze teams niet meer in aanmerking komen voor de hoofdprijs, wellicht hoogstens een tweede plaats, maar dat zij graag nog een woordje willen meepraten in het titeldebat, wees daar maar zeker van.

Alhoewel het er naar uitziet dat alle resterende wedstrijden van de play-offs voor SK Beveren een onvoorspelbaar karakter zullen hebben, is die tegen Lierse van vanavond er al onmiddellijk een met een gevaarlijk addertje onder het gras. In de reguliere competitie presteerde SK Beveren het in de 2 wedstrijden samen opgeteld tienmaal te scoren en dat zou nog wel eens zwaar op de maag kunnen liggen bij de Pallieters. En over beide matchen valt wel iets te vertellen, want op de zesde speeldag kwam Lierse K naar de Freethiel als koploper met 12 punten, terwijl SKB op dat moment vijfde stond met 9 punten. Het werd een spektakelstuk van de bovenste plank (als supporter van SKB toch), want na 90 minuten stond er een forfaitscore op het bord. Bij onze Leeuwen lukte zowat alles en speelde Ribeiro Costa de match van zijn leven, terwijl bij de bezoekers zowat alles fout liep wat maar fout kon lopen. En als leider een pak slaag krijgen, dat laat sporen na. Die revanche kwam er in de terugmatch niet, maar halverwege leek die bij een 1-0 ruststand wel in de maak. Toen Tabekou kort na rust bij de thuisploeg werd uitgesloten en mede door enkele wissels van Wim De Decker, kantelde de wedstrijd op enkele minuten tijd volledig (1-5). Moeten we ons nu aan een dubbele revanche verwachten ? Als het aan enkele spelers van Lierse ligt zeker wel, want zij lieten al in kranteninterviews optekenen dat die 2 mokerslagen hard zijn aangekomen.

Net zoals het voorbije weekend kan SKB druk uitoefenen op RWDM op voorwaarde dat het vanavond zelf beter doet dan Lierse. De RSCA Futures verwachten morgen leider RWDM en het is benieuwd uitkijken naar die confrontatie, want er wordt wel eens gefluisterd dat de Brusselse clubs het wel zien zitten om volgend seizoen met 3 in de Jupiler Pro League te spelen. Qua publieke belangstelling kan dat een interessant gegeven zijn, maar op commerciele vlak moet in dat geval de koek met 3 worden verdeeld. Op sportief vlak lijkt het beste bij de beloften van Anderlecht er wat af, maar derby's blijven, meer dan een niet-derby, een wat onvoorspelbaar karakter hebben. SK Beveren van zijn kant maakte het op het Kiel wel erg spannend voor de supporters, maar dat hoeft niet echt wat mij betreft. De opdracht om het ultieme doel te realiseren blijft, hoe langer men er over nadenkt, ontzettend moeilijk, want dan moet er sowieso worden gewonnen in Molenbeek en dienen de Brusselaars nog een keer punten te verliezen in de hoop dat onze Leeuwen liefst in datzelfde weekend wel de volle inzet pakken. Deze laatste stap kan in theorie dit weekend reeds worden gezet, zo simpel kan het ook zijn, maar zoals onze Leeuwen tegen Beerschot voetbalden lijkt niks simpel. Ik laat mij straks graag verrassen !

Patrick Van Wesemael.