StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou Club Nxt de kampioenssleutel in handen hebben ?
Zo moeizaam het gaat met Club Brugge, des te beter de Blauw-Zwarte youngsters het doen.
Zondag nam Club Nxt de maat van Beerschot door de Kielse Ratten met 2-1 huiswaarts te sturen.
Door deze overwinning neemt Club Nxt de derde plaats in het klassement over van de Mannekens en dat mag gerust een heel knappe prestatie worden genoemd. Aan die situatie zit misschien wel een scherp kantje voor SK Beveren, want Beerschot speelt nog tweemaal tegen RWDM en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de Mannekens nu al enkele weken op hun tandvlees zitten.
Het zou van ongepast lef getuigen te denken dat SK Beveren de punten van de eerstvolgende dubbele confrontatie met Anderlecht al op zak heeft, maar wil het zijn kansen op de titel schoon houden, moet er haast zeker een 6 op 6 worden gepakt tegen de RSCA Futures om vervolgens de "match van het jaar" op zondag 16 april om 16 uur in Molenbeek, met een driepunter trachten af te sluiten. We spreken in dit geval dus over een nieuwe 9 op 9 (we hebben er juist een achter de rug met winstpartijen tegen RWDM, Beerschot en Lierse), maar tot nu toe slaagden onze Leeuwen er niet in om een 12 op 12 te realiseren (wel een 10 op 12). Pas als dit huzarenstukje tot stand is gekomen, moeten we hopen dat Club Nxt thuis tegen Molenbeek de Brusselaars het even lastig maakt als het met SK Beveren heeft gedaan (geen idee wanneer Club Nxt tegen RWDM speelt).
Een mens zou moe worden van al dat puzzelwerk. Feit is dat elke steek die onze Leeuwen laten vallen in deze fase meteen game over kan betekenen, maar het zal op 13 mei de voldoening alleen maar groter maken wanneer we het, lange tijd ongrijpbare, alsnog beet hebben.

* KSK Beveren struikelt op eigen Freethiel.
KSK Beveren heeft zaterdagavond een nogal zure thuisnederlaag opgelopen tegen Vlaamse Ardennen. In de eerste helft was het meeste balbezit voor Beveren maar verder dan wat schermutselingen voor het bezoekende doel leverde dat niet op. Net voor het halfuur kwamen de bezoekers dan ook nogal onverwacht op voorsprong, maar met wel een schitterende knal los in de winkelhaak. Vijf minuten voor tijd werd het zowaar 0-2 door een mistasten van Pepermans in de Beverse defensie : 0-2.

Geelblauw kwam na de rust beter voor de dag en het versierde meteen al enkele mooie doelkansen zonder succes evenwel. Net na het uur kwam dan toch de verwachte en verdiende aansluitingstreffer via Pieren.
Weer hoop in de Beverse harten dus maar die verdween snel want amper 1 minuut later was er weer de dubbele voorsprong voor de bezoekers toen doelman De Schepper zich enigszins misrekende op een nieuw afstandsschot van Vlaamse Ardennen. Van deze uppercut kon Beveren zich niet meer herstellen en zodoende kwam de bezoekende zege niet meer in gevaar. Eindstand 1-3 dus.
Door deze nederlaag lijkt Beveren de titelrol een beetje te moeten lossen.
Borsbeke won de topper tegen Sint-Denijs zodat zij opnieuw leider worden met twee punten voorsprong op Sint-Denijs en vier op Beveren. Melsele volgt op vijf punten en Munkzwalm op zes en dit met nog vijf speeldagen te gaan.
Volgende week trekt Beveren naar Zele om te proberen opnieuw met een overwinning aan te knopen.

GDV & PVW