StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Alhoewel het Schalke 04 van Michael Frey dit weekend een gevoelige 3-0 nederlaag leed bij Frankfurt, deed het de weken voordien redelijk goeie zaken waardoor hun klassement minder uitzichtloos werd. Het liet de rode lantaarn over aan Stuttgart en staat inmiddels in punten gelijk met Hertha Berlijn op een puntje van Hoffenheim. De gewezen Beveren en Antwerpaanvaller Frey kwam nog niet aan scoren toe, maar kwam toch al 10 keer in actie en startte 7 keer in de basis. Hij staat ondertussen met 3 assists achter zijn naam, maar afgelopen weekend mocht Michael slechts 8 minuten invallen.

Aan invallen moet ex-Bevernspeler Peter Creve niet meer denken. De aalvlugge linkerflankspeler van weleer die destijds de concurrentie op die positie won van Dieter Weihrauch, kwam vorige week in het nieuws als uitbater van strandbar La Cabana in Westende. Peter die er in augustus 63 wordt en reeds 9 jaar zaakvoerder is van La Cobana, zet na afloop van het komende zomerseizoen een punt achter zijn horecazaak. De rede is eenvoudig : onverantwoord dure uitbatingsprijzen die door de gemeente Middelkerke waarvan deelgemeente Westende deel uitmaakt, worden gevraagd. Zonder stroom- en waterverbruik moet Creve al 50.000 Euro per jaar neertellen en op een goeie dag mag hij tevreden zijn wanneer er 1000 Euro in de lade ligt.
Peter Creve kwam als 19-jarige in 1980 over van de toenmalige derdeklasser AS Oostende en zou 6 seizoenen vertoeven op de Freethiel om vervolgens naar Club Brugge te verhuizen waarmee hij driemaal landskampioen werd. Voor SK Beveren speelde Creve 170 competitiewedstrijden waarin hij 21 keer scoorde. Ook met Geel-Blauw speelde Creve landskampioen en won hij 1x de Beker van België, evenals een ruime Super Cup overwinning tegen Gent (5-1). Helaas staat er ook een verloren bekerfinale op zijn palmares, die tegen Cercle Brugge na verlengingen en strafschoppen in het toenmalige Astridpark van Anderlecht. Een paar weken geleden nog belde Peter mij om de zoektocht op te starten naar een ontbrekend document voor zijn pensioenaanvraag uit de periode dat hij voor KSK Beveren voetbalde. Peter vertelde mij toen dat zijn tienerdochter tennis speelt op een zeer degelijk niveau.

PVW.