StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Een ode aan de onvoorspelbaarheid van het spelletje

Kan SK Beveren nog kampioen worden in de Challenger Pro League en zo de promotie afdwingen naar de hoogste klasse? Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn die de voorbije weken tussen pot en pint gesteld werd onder de Beverse supporters. De huidige situatie van de club? 2e in het klassement met 3 punten achterstand en een gewonnen wedstrijd minder dan RWDM. De gewenste situatie? De Brusselaars alsnog inhalen in het klassement en de promotie afdwingen. Kan het nog? Tuurlijk kan het nog.

Oké, het wordt niet makkelijk. In de precaire situatie waar SKB zich bevindt, mag er geen enkel punt meer verloren gaan in het kampioenschap. Nog 6 wedstrijden winnend afsluiten dus. Wetende dat je daarmee niet eens zeker bent van de titel. Het verleden speelt in ons nadeel omdat je nog 3 maal uitkomt tegen een beloftenploeg. Die teams zijn samengevat over de gehele competitie duidelijk ons zwarte beest gebleken. Het ging al rampzalig mis op de openingsspeeldag van de Promotion Play Offs tegen Club NXT. Een pijnlijke 3-0 nederlaag deed nog nooit eerder zoveel pijn. In dat -op de uittribune na- lege Schiervelde, in de koude en de regen. Nee dat was geen zicht. SKB rechtte daarna knap de rug door zowel RWDM, Beerschot als Lierse opzij te zetten. Na de interlandbreak wacht ons een bezoek aan de Futures van RSC Anderlecht. Dat wordt de ultieme test voor deze ploeg. Zullen ze erin slagen om, wanneer het écht moet, te winnen van een beloftenploeg. Ik mag verdorie hopen van wel. Het gaat hier over promoveren, of blijven hangen in het kerkhof van het Belgisch profvoetbal.

Zoals gezegd is zelf 6 maal winnen niet voldoende om de promotie te verzekeren. Daarvoor zal RWDM nog minstens 1 keer punten moeten laten liggen. Volgens velen is dat een onmogelijke kwestie en zullen de Brusselaars wel degelijk alles winnen wat er te winnen valt, misschien zelfs ons onderlinge duel in eigen huis. Maar dan vergeet je de druk die bij deze positie komt kijken. Ook vorig jaar bezweek RWDM onder de stress in 2 onderlinge duels om een plaats op het hoogste niveau. Toen verzekerde Seraing zich van een verlengd verblijf in eerste klasse. Uiteraard zal Molenbeek ook dit seizoen druk voelen. In de eerste plaats druk van SK Beveren. De jager in dit verhaal. Anderzijds druk van de eigen aanhang en het bestuur. En tot slot druk vanuit zichzelf als spelersgroep. Ook hen wachten nog 6 zenuwslopende duels. 1 keer punten verliezen afgezien van het onderlinge duel met SK Beveren is voldoende.

Ja, het kan nog.

Seppe Meul.