freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren en Westerlo maken er een leuk potje van.
Donderdag op het middaguur hebben SK Beveren en eersteklasser Westerlo van de interlandbreak gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd af te haspelen. Nu ja afhaspelen, beide ploegen waren onderling overeengekomen om tweemaal 60 minuten te spelen wellicht met de bedoeling om spelers die de voorbije weken en maanden weinig aan de bak kwamen, matchritme te laten opdoen. Een gedetailleerd matchverslag vinden jullie op de officiële website van SK Beveren, maar de wedstrijd eindigde op 2-2. De bezoekers klommen tweemaal op voorsprong via Tuurke Dierickx en Vetokele, Mbokani en Tom Reyners namen de Beverse treffers voor hun rekening. De goals werden keurig over de eerste en de tweede helft verdeeld. De wedstrijd werd op de Freethiel gespeeld achter gesloten deuren. Nu heeft het verleden geleerd dat zelfs het minste sportief belang hechten aan dit soort matchen nog te veel is, maar ik onthou alvast 2 zaken. In de eerste helft zette Hoggas onze spits Thierno Barry alleen voor doel. We hebben terecht in het verleden wel vaker geroepen dat Kevin Hoggas soms onzichtbaar was in bepaalde wedstrijden en daarop werd dan gerepliceerd dat hij niet op zijn beste positie werd uitgespeeld, maar in de zoektocht binnen onze eigen kern, lijkt mij Kevin zeker tot het select kransje te behoren die een medespeler voor doel kan afzonderen en daarenboven zelf ook behoorlijk gemakkelijk een doelpunt maakt. En dan las ik tot mijn tevredenheid dat Taofeek Ismaheel weer op het veld stond en dat is voor Ismaheel en de club een interessante vaststelling. Taofeek viel zwaar geblesseerd uit tegen Beerschot en er werd aanvakelijk gevreesd voor een langdurige afwezigheid, maar die is gelukkig beperkt gebleven tot een paar maanden. De plaatsjes waren al duur, maar worden nog duurder.