StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De club draait weer op volle toeren

Het is alweer 2 weken geleden sinds de laatste thuiswedstrijd van ons geliefd SK Beveren. Toch bewijst het feit dat ik er nu nog per sé op wil terugkomen dat men goed bezig is in de bureaus van de Freethiel. Zo werd ik, los van het voetbal, nog eens zoals vanouds verrast door de accommodatie en de randanimatie naast het stadion in het gloednieuwe fandorp. En die aangename verrassing, die pretogen, dat was verdorie lang geleden.

Met het fandorp bevestigt het bestuur de nieuwe weg die het wil inslaan als bedrijf/voetbalclub. Niet alleen is het van uiterst belang hoe de 11 helden op het veld presteren. Ook de beleving van de supporter staat eindelijk weer centraal. Nu waren daar de afgelopen maanden al wel eerste aanzetten van te zien. Denk aan de verschillende Fast Lanes bij de abonnementen en aan de drankstanden. Met het fandorp wordt die ambitie nogmaals kracht bijgezet.

Je komt er als supporter als het ware terecht in een plek vol gezelligheid om samen met vriend, collega, of familielid vooruit te blikken en na te kaarten over de wedstrijd van je favoriete club. In een sfeervolle setting, met de nodige ambiance en mogelijkheden tot versnaperingen hebben ze een succesformule ontdekt die wel eens zou kunnen aanslaan bij het publiek. Dat bleek ook tijdens de plechtige opening en lang daarna op het plein. De sfeer zat goed, klaar voor 90 minuten heerlijk voetbal om er nadien nog uren over na te praten naast het stadion. Het klinkt simpel, en toch is het zo belangrijk om de supporter enthousiast te maken en te houden rond alles wat met jouw club te maken heeft.

Tijdens de interlandbreak viel er nog meer goed nieuws te rapen op de Freethiel. Zo kondigde de club de contractverlengingen van topschutter Thierno Barry, Mallick Fall en Mauro Trari aan. Het doet deugd om te weten dat de club ook op dat vlak niet achter de feiten aan wil lopen en bezig is met de zekerheid op een sterke kern, ook richting de komende jaren. Door Barry te verlengen dwing je geïnteresseerde clubs een serieuze som geld op tafel te leggen. Dat hij dat waard is, heeft al meermaals bewezen op het terrein. En nu ligt ook zijn contract in lijn met die feiten. Daarnaast doet het mij plezier dat homegrown boy Trari en youngster Mallick Fall niet vergeten worden. Zij kunnen belangrijk zijn voor het team in de toekomst. Blij te ontdekken dat ze die kans zullen krijgen.

De titelstrijd ligt natuurlijk ook nog altijd open. Afspraak nu vrijdag in het Lotto Park voor opnieuw een cruciaal duel tegen de Futures van RSC Anderlecht. En tegelijkertijd hopen we uiteraard op puntenverlies van RWDM.

Seppe Meul.