StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOEVEEL OPTIMIST MOET MEN ZIJN, MAAR WE GAAN ER WEL VOOR !

De interlandbreak zit er op en dus barst het clubvoetbal weer los. SK Beveren mag vanavond de debatten openen en dat doet het in het Lottopark tegen de RSCA Futures.
De situatie van SK Beveren is even simpel als lastig en ik doe moeite om niet te zeggen, bijna onmogelijk, maar owee als onze leeuwen dat voor mekaar krijgen, ik plan voorlopig niks op zondag 14 mei, de dag na SKB - Club Nxt en tevens laatste speeldag van de play-offs.

De play-offs zijn aan speeldag 5 toe en uit de vorige 4 speeldagen puurden RWDM en SK Beveren elk 9 op 12 waarbij de Brusselaars hun enige nederlaag leden op de Freethiel (2-1), terwijl SKB roemloos ten onder ging in Roeselare tegen Club Nxt. Met nog 6 speelronden te gaan lijkt 3 punten goed maken op Molenbeek niet onoverkomelijk, maar door de meer gewonnen matchen van RWDM, zijn het eigenlijk geen 3 maar 4 punten achterstand. In de wetenschap dat Molenbeek in het eigen Edmond Machtenstadion op de zevende speeldag de kans krijgt om revanche te nemen voor het verlies op de Freethiel en onze club moet hopen dat RWDM, in geval van een thuisnederlaag tegen SKB, nog een keer puntenverlies moet oplopen, mag het duidelijk zijn dat het passen van al die puzzelstukjes een delicate opdracht wordt voor Wim De Decker en zijn spelers. Weinigen durven het hardop zeggen, maar onze leeuwen doen er goed aan om de resterende 6 wedstrijden stuk voor stuk te winnen en dan nog moet het hopen dat Molenbeek onder weg een keer struikelt.
Alles nog winnen zou betekenen 9 opeenvolgende overwinningen, terwijl de teller dit seizoen op maximum 3 is blijven staan, ai ai ai, als dat maar goed komt.

Het schrikwekkende aan deze beschouwing is dat het vrijdagavond mits verlies in het Lottopark, het al gedaan kan zijn met speculeren, want hoe meer het einde van de play-offs in zicht komt, een misstap cash wordt betaald.

De opdracht voor vanavond laat dus niks aan duidelijkheid over, winnen ! Dat deden we de voorbije wedstrijden wel, maar het ontbrak aan goesting, passie en overtuiging. Na de vroege 1-0 tegen Lierse verviel de ploeg weer in een toestand van, het komt wel goed, maar het was alweer wachten tot het absolute slot vooraleer Ribeiro Costa voor opluchting kon zorgen. We zijn het er met zijn allen over eens dat we voldoende kwaliteit hebben om beter te doen, maar de ploeg draait zoals een hometrainer die niet correct is gemonteerd, hij piept en kraakt en het lukt wel om hem te gebruiken, maar de voldoening is er niet. Valt het op dat ik een nieuwe heb gekocht ?
Anderzijds, een schoonheidsprijs biedt geen garantie op promotie, het meest aantal punten op het einde van de rit wel.

Over onze tegenstander valt weinig te vertellen. Wie er ook speelt, het zijn allemaal goeie voetballers, maar de voorbije weken is de indruk ontstaan dat het beste er wat af is bij de RSCA Futures, maar dat kan veel te maken hebben met het doorschuiven van spelers naar het fanion nu de ziekenboeg bij Anderlecht behoorlijk vol zit. De laatste match van de Anderlecht Futures eindigde op een zware 0-4 nederlaag tegen RWDM, maar van waarnemers die de partij volgden heb ik vernomen dat die score overdreven was en Paars-Wit op enkele cruciale momenten, dat tikkeltje meeval ontbeerde wat nodig is om te stunten.

Patrick Van Wesemael.