StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou het een toeval zijn ?
We zijn hier de voorbije weken behoorlijk streng geweest voor onze ploeg, al moet ik dit verfijnen tot de technische staf. Negatief zijn is niet aan mij besteed, critisch durven zijn een must, want van positief kritisch zijn kan men beter worden op voorwaarde dat men er open voor staat. Bovendien, de Beverse supporters staan er om bekend best kritisch te zijn, maar dat is nog iets heel anders dan afhaken wanneer het wat minder of slecht gaat.
Op basis van de aanwezige kwaliteit en het vertoonde spel, is die strengheid wat mij betreft gegrond. Aanvallend loopt het bijzonder lekker, maar geen ploeg in 1B die zoveel aanvallend geweld/talent in zijn rangen heeft met als bewijs dat de meest kundige van onze offensieve spelers (Ribeiro Costa) meer op de bank zit dan speelt. En ook achteraan worden de rangen de voorbije weken steeds beter gesloten met een sterk centraal duo Vukotic-Bateau een herboren Wuytens in zijn nieuwe functie (niet meer centraal) en een uiterst secure Beau Reus. Dat we zo weinig tegengoals incasseren de laatste weken heeft wellicht ook veel te maken met het afwachtend concept van de ploeg. Men laat de bal vaak aan de tegenstander en rekent op Barry en Mbokani om dodelijk efficiënt te zijn en dat werkt. Die bij momenten prima uitgevoerde tegenaanvallen laten vermoeden dat er in die ploeg meer zit en daarvoor verwijs ik graag naar een aantal recente wedstrijden in 2023 toen SK Beveren op achterstand kwam en die telkens wist om te buigen. Tegen RWDM thuis was de ruststand 0-1, maar die werd in een mum van tijd bij de hervatting omgebogen tot een 2-1 voorsprong. Op Standard stond het een tiental minuten voor affluiten nog 2-0, maar ook die achterstand kon met een sterk offensief worden omgebogen en als de match nog een paar minuten langer had geduurd, waren het zonder twijfel 3 punten geworden. Ook op de Freehtiel tegen de beloften van Genk (het was eigenlijk een thuismatch van Genk), kwam SKB eerst vroeg op voorsprong, maar het zag die door Genk tot een 2-1 achterstand worden omgezet en ook dan weer werd in de absolute slotfase nog een puntje uit de brand gesleept. Het lijkt er op alsof we het beste Beveren te zien krijgen op een moment dat het niet anders meer kan dan het over een andere boeg te gooien en dat is jammer met een spelerskern die een tweede ploeg in 1B op de been kan brengen.

* Bus van de Freethielvrienden Bornem naar RWDM is volzet.
Op zondag 16 april heeft zoals het er nu naar uitziet, de match van het jaar plaats voor zowel RWDM als SK Beveren. De supportersbus van de Freethielvrienden Bornem was gisteren op een paar uur tijd volledig volzet. Hoe fijn we het ook vinden om nieuwe suppporters op onze bus te verwelkomen, het heeft dus geen zin meer om te informeren naar beschikbare plaatsen/tickets. Volgende keer beter !

PVW.