StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aanslag op de gezondheid.
In een voor tweede klasse bijzonder spektakelrijke wedstrijd, hebben Beerschot en RWDM zondagavond de fans waar voor hun geld voor een match of 3 geschonken en niet onbelangrijk, hoop in de Beverse voetbalharten, maar dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van Molenbeek. Het is onwaarschijnlijk dat er in deze partij slechts tweemaal werd gescoord, want in een wervelende eerste helft had RWDM ruim afstand moeten nemen van de Mannekens, maar dankzij de eind vorig seizoen bij Waasland-Beveren vertrokken Bill Lathouwers bleef de brilscore tot aan de rust op de bordjes. Het was niet moeilijk om te voorspellen dat de Kielse Ratten die druk konden weerstaan in de tweede helft en zo bleek ook. Er was nauwelijks afgetrapt of het stond 0-1, maar in plaats van als een kaartenhuisje in mekaar te storten waarvoor mocht worden gevreesd, rechtte Beerschot de rug en domineerde het nagenoeg volledig het tweede bedrijf. Coach Euvreard van RWDM voerde een vijftal wissels door, maar die brachten geen zoden aan de dijk. Enkel in het absolute wedstrijdslot moest opnieuw Lathouwers met enkele fantastische reddingen uitpakken, maar de voor SK Beveren uiterst gunstige 1-1 bleef overeind. Indien het lot onze Leeuwen aan het einde van de play-offs gunstig gezind zou zijn (we blijven met beide voeten stevig op de grond, maar na gisteren zijn onze kansen een beetje gestegen) en de titel wordt gepakt, dan moet het Bill Lathouwers uitnodigen als eregast op de kampioenenviering.

En toch, ondanks het puntenverlies van Molenbeek, was ik best redelijk onder de indruk van hun vertoonde niveau. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het met grote spoed op zoek naar een bevrijdende voorsprong, daarbij aanvankelijk enkele keren geholpen door een flaterende thuisdefensie van Beerschot, maar gelukkig kende Lathouwers een begenadigde dag. Indien RWDM voorin over de efficiëntie zou beschikken van SK Beveren, had keeper Defourny aan de rust in de kleedkamer kunnen blijven om een filmpje te bekijken op de smartphone.
Tot voor aanvang van de match op 'T Kiel had RWDM 9 van zijn 10 laatste wedstrijden gewonnen en dat zijn toch onthutsende cijfers. Dat SKB bij de aftrap in Beerschot slechts 3 punten achterstand telde op de Brusselaars, zegt uiteraard ook iets over hoe fel SK Beveren is blijven aanklampen en laat ons hopen dat dit stilaan op de zenuwen van de RWDM entourage gaat werken.

Nu reeds zijn de 600 tickets voor de supporters van SK Beveren tegen Molenbeek over de toonbank gegaan, maar zowel voor SKB als RWDM staat er komend weekend nog een verraderlijke partij op het programma, nl. de terugwedstrijden van de afgelopen speeldag. Zaterdag kunnen onze Leeuwen voor de laatste keer in de play-offs Molenbeek onder druk zetten, want dan ontvangt Geel-Blauw de RSCA Futures, terwijl RWDM op zondag (laat ons hopen) 3 punten moet proberen goed te maken op Beveren in zijn thuismatch tegen Beerschot. Molenbeek is gisteren gewaarschuwd dat Beerschot er nog zin in heeft en laat ons hopen dat de mannen van Wim De Decker zich niet laten misleiden door de schijnbaar vlotte 0-4 in het Lottopark. We zijn halverwege de play-offs en SK Beveren heeft daarin 2 van de 3 punten achterstand op Molenbeek geknabbeld. Als het in deel2 van de play-offs even goed doet is het gebeurd, maar zonder twijfel komt er voor beide ploegen de volgende speeldagen een heel onbekende factor bij, nl. kampioenenstress, niet in het minst bij de supporters. Wat fantastisch dat we dit nog mogen meemaken zo kort bij het einde van het seizoen.

PVW.