StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weken van de waarheid staan voor de deur.
Langzaam maar zeker heeft het zonnetje zijn weg naar onze gewesten gevonden en dat stemt een mens optimistisch. Dat positief gevoel heeft deels te maken met een sportief kantje, want het was een tijdje geleden, maar SK Beveren kwam als winnaar van het weekend uit de bus in de Challeneger Pro League. Zelf won het met ruime 0-4 cijfers op het veld van Anderlecht, terwijl de voornaamste kandidaat op de kampioenstitel Molenbeek tot voor het afgelopen weekend, punten liet liggen bij een verrassend sterk Beerschot. De waarheid gebiedt echter te vermelden dat RWDM in de eerste helft zichzelf in de voet schoot door een handvol uitstekende mogelijkheden onbenut te laten, al stak de keeper van de mannekens Bill Lathouwers bij meerdere goeie kansen voor Molenbeek er een handje voor.

We hebben ons hier de voorbije weken meermaals bezorgd afgevraagd tegen wie RWDM nog punten zou laten liggen en het antwoord kwam veel sneller dan de reeks die de Brusselaars daarvoor hebben neergezet, want tot voor de partij in Beerschot had de ploeg van Vincent Euvrard 9 van zijn 10 laatste matchen gewonnen en dat is bijzonder sterk. Maar zoals Eddy Roelandt als coach van SK Beveren ooit verklaarde tijdens een eindeloze reeks van verliespartijen, "hoe meer we verliezen, des te dichterbij de eerste overwinning". Met winnen is dat net zo, want hoe vaker men na mekaar wint, des te dichterbij die eerste nederlaag komt. In het geval van RWDM was het geen nederlaag, maar toch belangrijk puntenverlies, want SKB had zijn lot niet meer in eigen handen en was afhankelijk van een misstap van Molenbeek. Dat lot hebben we nu wel, maar daarom zijn we er uiteraard nog niet. Op papier lijkt de wedstrijd van volgende week zondag 16 april de sleutelmatch voor het kampioenschap en pas indien onze Leeuwen er zouden in slagen die tot een winstpartij om te zetten, ligt de titel voor het grijpen, waarmee ik in geen geval wil bedoelen dat de wedstrijden die daarna volgen (zie overzicht hieronder) een makkie worden. Voordeel van de nieuwe klassementssituatie is dat in het slechtste geval een puntendeling op 16 april tussen RWDM en SKB, weliswaar niet gunstig, maar ook niet fataal hoeft te zijn, want met in dat geval nog altijd 1 puntje verschil en nog 3 wedstrijden te gaan, is er dan nog niks beslist.

Opgelet en we hebben er gisteren al voor gewaarschuwd, laten we er niet te vanzelfpsrekend van uitgaan dat SK Beveren zaterdag de punten cadeau zal krijgen van Anderlecht, net zoals Beerschot zich niet bij voorbaat gewonnen zal geven in het Edmond Machtenstadion.

Er kondigen zich nog een aantal bijzonder spannende voetbalweekends aan en wat fijn dat we als SK Beveren daarbij een hoofdrol mogen vertolken. Wat fijn moet het zijn voor de medewerkers op het Beverse secretariaat voor wie het onvergelijkbaar prettiger werken moet zijn wanneer hun werkgever gunstige resultaten neerzet en op een positieve wijze in de media komt. Door het nieuwe ticketsysteem worden deze mensen overladen met vragen die zij steeds proberen met de glimlach te beantwoorden, maar dikwijls ook worden geconfronteerd met kinderziektes van het systeem. Dikke merci Kyara Van Meirvenne en Lisa Van Osselaer om er op die altijd nipte en vervelende momentjes voor de supporters beschikbaar te zijn.

Zie hierna het programma van SK Beveren en RWDM.

Wedstrijden SK Beveren :
Thuis : Anderlecht.
Uit : Rwdm.
Thuis : Beerschot.
uit: Lierse.
Thuis : Club Next.

Wedstrijden Rwdm :
Thuis : Beerschot.
Thuis : Beveren.
Uit : Lierse.
Uit : Club next.
Thuis : Anderlecht.

Rwdm en SK Beveren hebben dus 3 identieke matchen (op Lierse, thuis Anderlecht en thuis tegen Beerschot).

PVW.