StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat met Daniel Maderner?

De titelstrijd ligt opnieuw volledig open. SK Beveren heeft het lot in eigen handen. Winnen ze alle wedstrijden, pakken ze de titel en daarom ook de promotie naar de hoogste afdeling. Tussendoor worden er contracten verlengd en bouwen we verder aan de geel-blauwe toekomst. Is er in die toekomst ook nog plaats voor de Oostenrijker Daniel Maderner? De Oostenrijkse spits die zich in het begin van dit seizoen zwaar blesseerde.

Op 25 september scheurde Daniel Maderner zijn kruisband. Een blessure die elke voetballer hoopt te kunnen vermijden in diens carrière. Het houdt Maderner nu al 191 dagen, goed voor 23 wedstrijden, aan de kant. In die 6 maanden is er veel gebeurd binnen en buiten de muren van het Freethielstadion. In de spelerskern heerst momenteel een absolute weelde voorin. Met Dieumerci Mbokani, Thierno Barry en Bruny Nsimba hebben we 3 spitsen in de rangen die het doel weten te staan. 3 spitsen die belangrijk zijn voor het team, en behoudens blessures, hun plaats ook niet meteen zullen verliezen in de basis. Niet dit seizoen, maar ook voor het komende seizoen zitten we alweer zeer gebeiteld. En dus is de positie van Maderner uiterst onzeker. Al zou zijn mogelijk vertrek ook een groot gemis kunnen betekenen voor geel-blauw.

Ik neem je mee naar een seizoen geleden. Een seizoen dat bij velen in het geheugen zit als een gemiste kans. Geen promotie, geen promotiefinale, en dus geen succes. Maar veel gemiste kansen vielen er bij Daniel Maderner niet te noteren. De Oostenrijker toonde zich meteen waardevol voor Beveren en werd zelfs topschutter met 13 doelpunten. Niet te vergeten: in een jaar waarin Westerlo domineerde, en SK Beveren pas derde eindigde. Dat hij het doel weet te staan, dat staat buiten kijf. Ook dit jaar was dat het geval. In 6 wedstrijden scoorde Maderner 3 doelpunten en liet hij ook 1 keer scoren.

Een waardevolle toevoeging aan je spelerskern. Geen twijfel mogelijk. Echter speelt er meer dan enkel vorm in de carrière van een speler. Zo zit hij nu al bijna 200 dagen in de lappenmand. Ook het contract van Maderner loopt eind juni af. En dus zullen er beslissingen genomen moeten worden. De eerste is of SK Beveren überhaupt langer wil doorgaan met de Oostenrijker. Als SKB het contract van Maderner wel degelijk wil verlengen, dan is het nog maar de vraag welke voorwaarden de club aan de spits zal voorleggen. In de huidige situatie zou het zomaar kunnen dat hij een rol als supersub of spits iets lager in de pikorde voorgesteld krijgt. Koffiedik kijken wat Maderner zelf wil. Afwachten waar en hoe het verhaal van de Oostenrijkse spits zal verdergaan. Ik hoop alvast nog langer van zijn doelpunten te mogen genieten op de Freethiel.

Seppe Meul.