StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAAT DE WINST IN ANDERLECHT GEEN MAAT VOOR NIETS ZIJN GEWEEST.

SK Beveren werd eindelijk nog eens winnaar van het weekend en dat had belangrijke consequenties voor het klassement aangezien Beerschot 2 kostbare punten afhandig maakte van RWDM. Op speeldag 6 van de play-offs staan de omgekeerde wedstrijden van vorig weekend op het programma. Beerschot trekt zondag naar het Edmond Machtenstadon, terwijl SKB morgen de RSCA Futures over de vloer krijgt. Molenbeek kreeg zondagavond op 'T Kiel een flinke waarschuwing dat de Mannekens er nog zin in hebben en hun rol van scherprechter in het titeldebat willen spelen, SK Beveren daarentegen doet er goed aan zich te realiseren dat de achteraf bekeken eenvoudige 0-4 in het Lottopark, absoluut geen referentie mag zijn voor een nieuwe driepunter.

Op voetballend vlak moesten onze Leeuwen vorige vrijdag in Anderlecht bij momenten hun meerdere erkennen in de RSCA Futures, maar qua efficiëntie doet geen ploeg beter dan SK Beveren. Maximum een zestal kansen over de volle 90 minuten volstonden om viermaal succesvol te zijn, al dient opgemerkt dat de keeper van Anderlecht Rik Vercauteren die overigens een verleden heeft op de Freethiel, het onze aanvallers niet echt moeilijk maakte. Onze spelersgroep bulkt van vertrouwen, laat de bal vaak aan de tegenstander in het besef dat die een paar keer per match in de fout gaat en weet die cruciale momenten perfect uit te buiten. We hebben hier wel vaker geroepen dat het wat meer mag zijn, maar Wim De Decker heeft nooit onder stoelen of banken of banken gestoken dat hij een grote voorkeur heeft voor "efficiëntie" en als hij daar zijn en ons doel mee bereikt, wie zijn wij dan om die werkwijze in vraag te stellen. De Decker voegde er ook steeds aan toe dat een coach zijn ploeg laat spelen in functie van het beschikbare spelersmateriaal. Er waren in Anderlecht enkele spelers die vervroegd naar de kant moesten waaronder Vukotic en Bateau, maar we maken ons sterk dat zij morgenvanavond weer aan de aftrap staan.

Het is altijd lastig om zicht te krijgen op de samenstelling van de beloftenploegen, want die samenstelling gebeurt vaak in functie van de afwezigheden bij de eerste ploeg. We gaan dus ook nu niet gissen naar de opstellingen van de RSCA Futures, maar houden het bij een opgestoken vinger richting "onderschatting". Het zou doodzonde zijn om de vorige week verworven hoopgevende uitgangspositie te grabbelen te gooien, want een tweede kans om opnieuw het heft in eigen handen te nemen komt er niet meer. We gaan dus voor een 5 op 5 en zelfs dan zijn we er nog lang niet, maar wel een beetje dichterbij het beoogde objetief.

Patrick Van Wesemael.