StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat wordt een lange week van aftellen.
Zoals te verwachten viel heeft RWDM zondagavond geen steek laten vallen tegen Beerschot.

De wedstrijd lag al binnen het half uur in een beslissende plooi, want toen stond het al 3-0, tevens de ruststand. In de tweede helft dikte Molenbeek de score verder aan tot 4-0 waardoor het geen risico's (kaarten of blessures) diende te nemen in het vooruitzicht van de topper van komende zondag tegen SK Beveren. De veel te voorzichtige aanpak/afwachtende houding van onze ploeg blijft toch moeilijk te accepteren, want als we zien wie er zaterdagavond tegen de RSCA Futures allemaal op de bank zat en dat Van Damme nog "geblesseerd" is, mogen we het vertoonde spelniveau best pover noemen.

Waarom niet proberen zoals RWDM de tegenstander onmiddellijk naar de keel te grijpen en de klus binnen de kortste keren klaren, want dat heeft meerdere voordelen. Akkoord, zittend aan een computer lijkt alles veel eenvoudiger en er hangt ook veel af van wat de tegenstander toelaat, maar in principe zouden we met deze ruime en kwalitatieve spelerskern in staat moeten zijn elke tegenstander in 1B ons spel op te dringen en dus van eigen mogelijkheden uitgaan.

Het verschil in de rangschikking blijft dus 1 puntje in het voordeel van de Brusselaars en dat met nog 4 wedstrijden te gaan. Het ziet er dus naar uit dat er nu zondag een eerste beslissing kan vallen, want indien SK Beveren in het Edmond Machtenstadion zou verliezen en de kloof 4 punten wordt, kunnen we er van uitgaan dat RWDM die voorsprong in de daaropvolgende 3 matchen, niet meer uit handen zal geven. Zelfs wanneer het zondag tot een puntendeling komt in Brussel, wordt het bijzonder lastig, want in dat geval moet Molenbeek onvermijdelijk nog iets laten liggen en die kans lijkt ons bijzonder klein, al mag een verplaatsing naar Club Nxt niet worden onderschat. De opdracht is dus even duidelijk als aartsmoeilijk, om het heft in eigen handen te houden moet er gewonnen worden zondag en uiteraard zijn we er dan nog niet, maar staan we er wel bijzonder goed voor. En waar ik hier de voorbije maanden wat met mijn honger ben blijven zitten als het om attractief voetbal ging, want daar hebben we wat mij betreft wel de spelers voor, zondag tegen Molenbeek zal ik zeker kunnen leven met een lelijke 1-2!

PVW.