StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou de zwaarste job van de technische staf zalven zijn ?
De vaakst gehoorde opmerking zaterdagavond toen in het Themacafé voor aanvang van de wedstrijd tegen de RSCA Futures het blad met de opstellingen werd uitgedeeld, luidde : "wat een bank".
Een goeie ploeg op het veld kunnen sturen en een bank achter de hand hebben met daarop : Luiz, Ribeiro Costa, Ismaheel, Filipovic, Jerome Ngom en Sander Coopman, mogen we dit een ongekende luxe noemen voor tweede klasse ? En dan hebben we het niet eens over spelers die om uiteenlopende redenen ontbraken en de bank niet haalden of niet meer zullen halen, uit het hoofd : Van Damme, Fall, Edmundsson, Tshimanga en Mertens. Mijn excuses, want waarschijnlijk ben ik er nog enkele vergeten. Als we op zaterdag 13 mei (aftrap tegen Club Nxt is om 20.45 uur) naast het ultieme streefdoel zouden grijpen, zou het totaal ongepast zijn nog maar de minste blik te werpen in de richting van CEO Antoine Gobin en de Bolt Football Holdings, integendeel zelfs. Wim De Decker en zijn technische staf baden in een weelderige spelerskern en in die grote luxe moet het ontzettend prettig werken zijn. En toch vraag ik mij af : hoe slaagt men er als technische staf in om iedereen de vriend "tevreden" te houden, want er wordt veel gewonnen en wie uit de boot valt merkt daarvan waarschijnlijk weinig op het einde van de maand op zijn bankrekening.
En toch zit het wellicht snor tussen de spelers die regelmatig op de bank zitten en onze coach en zijn staf, althans dat durven we afleiden aan de gretige manier waarop spelers invallen en de betrokkenheid van bank- of tribunezitters na afloop van een gewonnen wedstrijd. Dit is een minstens even sterk wapen in de jacht op de kampioenstitel dan de kwaliteiten van een spelersgroep.
Een goeie people manager zijn, met een dergelijk ruime kern is dat zeker een belangrijke vereiste.

PVW.