StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Topper of baart de wedstrijd een muis.
Nog 4 keer slapen en het is zo ver. Stellen dat na afloop van RWDM - SK Beveren komende zondag de kampioen bekend is zullen we enkel kunnen doen indien Molenbeek de volle inzet pakt en alhoewel het dan wiskundig nog altijd mogelijk is met 4 punten achterstand en nog 9 te verdienen, zal geen Wase supportersziel meer geloven in een goeie afloop.
Beerschot keeper Bill Lathouwers liet zich na de ontmoetingen met RWDM en Beveren al ontvallen dat beide ploegen aan mekaar gewaagd zijn en het moeilijk te voorspellen valt wie het zal halen, maar RWDM heeft natuurlijk het voordeel dat het mits een puntendeling de touwtjes weer van SKB overneemt en met daarna een 9 op 9 zeker is van de titel. Dat ene puntje verschil in de rangschikking is een rotding, want het verplicht onze Leeuwen om met 3 punten terug te keren uit Brussel en gezien de thuisreputatie van RWDM zou dat echt wel een heuse stunt zijn.

En of beide ploegen aan mekaar gewaagd zijn. De 3 tot nu toe gespeelde onderlinge duels in dit seizoen werden netjes verdeeld. In de reguliere competitie toonde Molenbeek zich met een probleemloze thuiszege (3-1) en een puntendeling op de Freehtiel de beste. Op speeldag 2 van de play-offs speelden onze Leeuwen al direct voor hun laatste kans, want na het verlies in Roeselare tegen Club Nxt moest er sowieso gewonnen worden tegen de mannen van Euvrard. Dat gebeurde uiteindelijk wel na een sterke tweede helft waarin de 0-1 ruststand nog kon worden afgewend en omgezet naar 2-1 winst.

Maar ook op aanvallend en verdedigend vlak steken beide ploegen er met schot en klank bovenuit en moeten ze enkel Club Nxt met een positief doelsaldo op ferme afstand in hun gezelschap dulden.
SKB vond 65 keer de weg naar de netten, terwijl Brondeel en Reus er samen 30 moesten incasseren.
RWDM wist 57 keer de doelman van de tegenpartij te verschalken, maar Defourny werd slechts 27 maal gepasseerd. Dit levert een doelsaldo op van +35 voor SK Beveren en +32 voor RWDM.

Zou het verschil zondag ook zo nipt zijn en aan wat soort wedstrijd mogen de supporters zich verwachten ? Wordt het een topper zoals uit de cijfers van het klassement moet blijken, of net een gesloten wedstrijd omdat de belangen zo groot zijn. Beide ploegen beschikken over voldoende kwaliteit om de supporters te verwennen op een heerlijke partij voetbal, maar we moeten vrezen dat de angst om te verliezen in de 2 kampen dominant zal zijn. Een partij die op het schaakbord zal worden beslist en in dat geval lijkt mij SK Beveren niet geheel kansloos tegen een aanvalslustiger RWDM.

PVW.