StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De winnaar, wordt die wel kampioen?

Komende zondag is het zover. RWDM-SK Beveren. De match van de waarheid. De wedstrijd om de titel. Allesbepalend. Superlatieven en hyperbolen te over. Uit alle hoeken klinkt het alsof die wedstrijd het kampioenschap in een beslissende plooi zal leggen. Maar is dat ook zo?


Zondag om 16:00 neemt SK Beveren het in Molenbeek op tegen RWDM. Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 in de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. Als RWDM de 3 punten thuis weet te houden, dan loopt het zomaar 4 punten uit op de rechtstreekse concurrent in geel-blauw. Als SK Beveren de 3 punten meeneemt naar De Freethiel wipt het over RWDM en heeft het met nog 3 speeldagen te gaan een voorsprong van 2 punten. Bij een puntendeling blijft de voorsprong van rood-zwart-wit 1 punt op SKB. In de kranten, in podcasts en zelfs aan de toog is het duidelijk: de winnaar van dat duel wordt kampioen. Ik durf dat te betwijfelen en leg daarom de scenario's graag naast elkaar.

Winst RWDM


Als RWDM er wel degelijk in slaagt de wedstrijd winnend af te sluiten, zal er niet alleen grote teleurstelling uitbreken in het uitvak. Het zal er ook voor zorgen dat Molenbeek de grootste concurrent in de strijd om de titel op 4 punten zet. Met nog 3 speeldagen te gaan, lijkt dat een niet meer te overbruggen voorsprong. Om het in de termen van de Rode Duivels van de vorige decennia te zeggen: 'Mathematisch kan het nog'. Maar echt haalbaar wordt dat niet meer. Met wedstrijden tegen Lierse, Club NXT en de RSCA Futures zou het niet meer mogen mislopen voor de Brusselaars.

Mijn prognose: ja, in dit geval wordt de winnaar kampioen.

Gelijkspel

Wanneer de 2 overgebleven titelkandidaten gelijkspelen blijft de voorsprong van RWDM en SK Beveren 1 punt. Als jager heeft SKB dan nog 3 kansen om die achterstand in te halen. SK Beveren neemt het nog op tegen Beerschot, Lierse en Club NXT. RWDM gaat de confrontatie nog aan met de Pallieters, Club NXT en RSCA Futures. Op papier heeft geel-blauw het moeilijkste programma. Puur gezien de kwaliteit van de kernen van de tegenstanders. Al blijft het met maar 1 punt achterstand spannend. Daarom durf ik in dit scenario nog geen grote uitspraken doen.

Mijn prognose: neen, in dit geval blijft het spannend tot de laatste wedstrijd.

Winst SK Beveren

Bij winst van SK Beveren op het veld van RWDM wippen de Leeuwen over de Brusselaars in de stand. Ze nemen de leiding over en hebben met nog 3 speeldagen te gaan een voorsprong van 2 punten. De programma’s kennen we ondertussen. Op papier moet SKB op haar hoede blijven om geen domme punten meer te laten liggen. Bij eender welk puntenverlies neemt RWDM de leidersplaats namelijk opnieuw over dankzij een extra gewonnen wedstrijd. Beveren heeft de schaapjes daarom zeker nog niet op het droge bij winst in Brussel.

Mijn prognose: neen, in dit geval blijft het spannend tot de laatste wedstrijd.


Ik kijk reikhalzend uit naar dit duel. De titel staat op het spel. C'mon Beveren.

Seppe Meul.