StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE HET OOK WORDT, HET ZAL NIET GESTOLEN ZIJN.

Nu nog slechts één keer slapen en het seizoen zit er op of het begint pas echt. Verliezen morgen in Molenbeek is geen optie voor SK Beveren want dan is de kampioen, weliswaar niet wiskundig, gekend. Bij een puntendeling is er nog geen beslissing, maar blijft RWDM met dat ene puntje meer en op het eerste zicht een iets gemakkelijker programma, de grote favoriet voor de titel. In geval van winst van SK Beveren houden we de kampioenstouwtjes in handen met dan 2 punten meer dan Molenbeek en een gelijk aantal gewonnen wedstrijden (18). Het heeft weinig zin nu al te speculeren over een onbekende situatie, maar zelfs mits winst tegen RWDM, lijken mij de thuiswedstrijden tegen Beerschot en Club Nxt en het tussendoortje op het Lisp, geen evidente driepunters. Molenbeek wordt nog verwacht in Roeselare (Club Nxt) en op het Lisp en mag het seizoen afsluiten met een derby in het Edmond Machtenstadion tegen de RSCA Futures.

Maar zou RWDM durven inzetten op een gelijkspel, want dat is gezien dat puntje voorsprong nagenoeg hetzelfde als een overwinning. Met de beste verdediging en keeper van de reeks is dat zeker een mogelijkheid, maar het staat wel tegenover een tegenstander die specialist is in het genadeloos afstraffen van het geringste verdedigend foutje en dus is het een risico om tegen SK Beveren dat op zijn beurt de beste aanval van de reeks heeft, voor die aanpak te kiezen.

Aan de manier van spelen van SK Beveren zondag worden weinig wijzigingen verwacht. De ploeg verzamelde, uitgerekend in de play-offs, een recordaantal opeenvolgende overwinningen (5 stuks), scoort bijna aan de lopende band en incasseerde slechts 2 doelpunten in de laatste 5 matchen en dat is een vaststelling die een "bijna" garantie is op een goed resultaat. En heel stilletjes maak ik de bedenking dat het echt lang geleden is dat RWDM thuis nog verloor en dan zegt een ongeschreven wet, hoe langer een reeks duurt, des te korter het einde van die reeks nabij toegegeven, ik heb ook al vaak gedacht, die ene nederlaag tot nu toe in de play-offs tegen Club Nxt zal ons toch niet zuur opbreken op het einde van de rit.

Eigenlijk zijn we maar van een ding zeker en dat is de kop van deze voorbeschouwing. Wie ook op 13 mei of vroeger de kampioenenschaal in de lucht zal mogen steken, het zal niet gestolen zijn. Beide ploegen hebben de competitie kleur gegeven, elk in hun eigen stijl. RWDM wat attractiever voetballend, maar toch ook met de minst gepasseerde defensie en dat is een combinatie waarvan TE vaak wordt aangenomen dat die niet gemakkelijk te verenigen is. SK Beveren stond dan weer borg voor de meest spectaculaire uitslagen en levert met Thierno Barry vermoedelijk voor de tweede opeenvolgende keer de topschutter van de Challenger Pro League. Bovendien maakt Barry deel uit van het meest scorende team in 1B en dat is een mooi compliment voor de ploeg en uiteraard mee de verdienste van Thierno.

Net zoals tegen Beerschot gingen de tickets voor de fans van SK Beveren als zoete broodjes over de toonbank, maar met het maximaal toegelaten aantal van 600 bezoekers, zullen de Beverse supporters morgen ruim in de minderheid zijn. Maar zeker weten, die 600 geven straks van katoen voor 1000. Komaan Leeuwen en supporters, dit moet en zal de match van het jaar worden voor SK Beveren !

Patrick Van Wesemael.