StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gelijkspelen en toch is er een winnaar en een verliezer.
De topper van afgelopen zondag tussen koploper RWDM en directe achtervolger SK Beveren, baarde een muis en toch is er een ploeg die met die bevalling kan leven. Het enige waar Molenbeek spijt zal van hebben is dat het voor eigen publiek de kroon niet op het werk kon zetten en mits winst tegen SKB al even kon opwarmen voor het nakende kampioenschap. Maar die ontgoocheling bij de Brusselaars heeft zonder twijfel snel plaats gemaakt voor het besef dat het opnieuw zijn eigen lot in handen heeft en mits een miniserietje van 9 op 9 de schaapjes op het droge heeft.

Het omgekeerde besef leefde bij de Beverse fans die "terecht" blij waren met de prestatie van hun ploeg op het veld van de leider, maar het drong toch ook snel door dat een overwinning claimen geen terechte eis zou geweest zijn en RWDM in het slot nog het meest op zoek ging naar winst. Het gevoel vanaf nu afhankelijk te zijn van derden is lastig te accepteren, maar we hebben geen andere keuze. En toch ! Het is nog niet gedaan ! Op de bus in het afkomen van Molenbeek zaten we ons met enkele supporters af te vragen : zouden we nu geruster in een goeie afloop zijn geweest indien we tegen RWDM hadden gewonnen ? Met andere woorden, zijn we zeker van 3 opeenvolgende overwinningen tegen Beerschot thuis nu zaterdag, op Lierse op zondag 7 mei en thuis tegen Club Nxt op zaterdag 13 mei ? Het antwoord op die vraag valt tegen hoor, want dat lijkt geen evidentie. Maar ook bij Molenbeek beseffen ze ongetwijfeld dat de 2 volgende uitstapjes naar Lierse nu zaterdag 20 uur en Roeselare (Club nxt) geen gezondheidswandeling worden. Kortom, als de ploegen die niks meer te winnen of te verliezen hebben hun sportieve plicht vervullen en daar gaan we wel van uit, beloven het nog 3 spannende (althans daar hopen we op) 3 speeldagen te worden.

A ja, was er bij de publicatie van de kalender van de play-offs niet gezegd dat SK Beveren aanvankelijk een keer of 3 telkens 1 of 2 dagen voor RWDM zou spelen en zich op de speeldagen 8 en 9 de omgekeerde situatie zou voordoen. Vreemd, want volgens Flash Score staan zowel SKB-Beerschot als Lierse-RWDM voor zaterdag 22 april om 20 uur op het programma.

PVW.