StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lichte teleurstelling blijft, het geloof in de club ook !
Beetje bij beetje ebt de ontgoocheling na de puntendeling met RWDM weg. Niet dat verdienstelijk gelijkspel lag aan de basis van die lichte ontgoocheling, wel het besef ons lot niet meer in eigen handen te hebben. En toch merken we als supportersclub dat SK Beveren op meerdere fronten springlevend is en het geloof er de spanning te kunnen in houden tot de laatste speeldag, nog lang niet is gaan liggen. Als supportersclub beleven we ongeziene hoogdagen qua busverplaatsingen en dat is heus niet alleen het gevolg van de goeie resultaten, want het enige voordeel aan de vervloekte combiregeling is dat de supportersbussen dagen op voorhand vol zitten. En ja, succes trekt nieuwe geïnteresseerden aan, maar het valt mij op hoeveel jonge mensen zowel op de Freethiel als tijdens de uitwedstrijden sympathiseren met het nieuwe SK Beveren en dat is een zeer heuglijke vaststelling, want de jeugd is de toekomst. Het waarom dat jonge mensen zich meer en meer associëren met SK Beveren boeit mij, want waar de oudere generaties supporters een verleden hebben dat blijft kleven, heeft de jeugd dat niet. Maar wat is het dan wel ? Sportief waren de voorbije jaren niet van dien aard om te staan trappelen supporter te mogen worden en zelfs al deden we vorig en dit seizoen mee bovenin het klassement, de prijzenkast blijft voorlopig leeg. Zou de naamswijziging daar iets mee te maken hebben ? Of misschien de verschillende initiatieven die de voorbije paar jaar werden genomen en die tot doel hebben de supporters naast het gebeuren op de groene rechthoek, extra te verwennen (fanzone) ? Geen idee, maar het lijkt mij een hoopgevende evolutie die naar meer smaakt.

* KSK Beveren houdt kansen gaaf op rechtstreekse promotie.
Het draaide de voorbije weken iets minder vlot bij KSKB, maar als de prijzenkast wordt open getrokken wil het graag in de buurt zijn om mee te graaien. Het deed zaterdag een schitterende zaak in Zottegem en dat is een fantastische reclame voor de kraker van komend weekend op de Freethiel. Geert De Vreese weet er alles over.

KSK Beveren heeft zaterdagavond de zespuntenwedstrijd in en tegen Zottegem winnend kunnen afsluiten en daarmee ook een mindere periode afgesloten.
Halfweg de eerste helft kwam Beveren op voorsprong door een mooie krulbal van Sinnaeve. Een voorsprong die een kwartier later werd verdubbeld door Vergauwen. Beveren op rozen dus maar dat duurde maar enkele minuten want nog voor de pauze lukte Sottegem de aansluitingstreffer : 1-2, ook de ruststand na een bijzonder aangename eerste helft.

Net na het uur had Beveren weer een dubbele voorsprong beet toen Van Lokeren een strafschop wist te benutten. Deze maal kon de thuisploeg niet meer reageren waardoor de Beverse zege niet meer in gevaar kwam. Eindstand 1-3 dus.

Door deze zege klimt Beveren naar de derde plaats. Vermits Mariakerke forfait geeft voor de laatste drie partijen vervallen alle resultaten dit seizoen van deze club. Daardoor is Borsbeke nu zeker van de titel maar zij hebben geen licentie aangevraagd voor het nationale voetbal. Ook Beveren profiteert daar enigszins van want geelblauw komt zo op twee punten van Sint-Denijs, normaal hadden het er vier moeten zijn. Volgende week zondag is er de topper op de Freethiel tussen KSK Beveren en Sint-Denijs met als inzet dus een ticket voor rechtstreekse promotie alhoewel er daarna nog wel 1 speeldag op het prograMma staat.
Gisteren dinsdag werkte KSK Beveren nog een partij af voor de Fenix-trophy en dat in het Spaanse Valencia. Hopelijk wordt die Europese verplaatsing geen belemmering voor de belangrijke partij van volgende zondag. Een verslagje volgt later.

GDV & PVW