StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dikke proficiat aan de hele entourage van Sk Beveren.
De play-offs naderen hun ontknoping en SK Beveren doet op 3 speeldagen voor het einde nog altijd mee voor de titel en dat hebben we gemerkt aan de publieke belangstelling, niet in het minst tijdens uitwedstrijden. Technische staf en spelers kwamen hier de voorbije maanden al voldoende aan bod in onze dagelijkse bijdragen en dus kijken we vandaag even hoe het er aan toe ging naast het veld En meer bepaald tijdens de play-offs. Voor de thuiswedstrijden kregen de fans met de vernieuwde fanzone er een warm nest bij en dat zal het thuisgevoel de komende tijd alleen maar versterken. Daarom de blik even werpen op de uitwedstrijden, want door de steeds strenger wordende regeltjes die niet enkel bij thuismatchen worden opgelegd, is en blijft het organiseren van elke verplaatsing een huzarenstukje, zowel voor de club SK Beveren als de supportersclubs.
En zoals zo vaak, als het aan de basis goed zit, straalt dat af op de rest van de organisatie.
Die basis ligt in dit geval op het Beverse secretariaat waar de tickets geboren worden om vervolgens via de verantwoordelijke(n) van de supportersclubs in de mailbox of printer van een supporter te belanden. Was het maar zo simpel als het hier in enkele zinnetjes wordt toegelicht!
Het keurig ontvangen van een ticket is echter het gevolg van een prima samenspel tussen de geïnteresseerde supporter voor een ticket, want hij moet zijn supportersclub voorzien van de nodige gegevens zoals naam, geboortedatum en e-mailadres. Via deze supportersclub komen deze gegevens terecht op het Beverse secretariaat bij Kyara en sinds kort Lisa die de toegezonden informatie verwerken. Zodra deze gegevens (en die handeling moet voor elke uitwedstrijd herhaald worden) verwerkt zijn, ontvangt de supportersclub een link waarna de verantwoordelijke van die supportersclub de tickets individueel kan toewijzen/doormailen. We staan er waarschijnlijk onvoldoende bij stil, maar er is dus al een hele weg afgelegd vooraleer een fan zijn toegangsbewijs ontvangt. Alhoewel het nieuwe ticketsysteem beetje bij beetje zijn kinderziektes aan het ontgroeien is, kunnen we wat SK Beveren betreft, met grote voldoening terugblikken op deze hervorming qua ticketverdeling waar toch met enige angst werd naar uitgekeken. Het gevaar om mensen te vergeten, weegt niet op om diegene welke wel tot onze parate kennis behoren, een gemeend dankuwel te zeggen. Een klantvriendelijk onthaal laat een foutje of misverstand al stukken minder vervelend aanvoelen en die gave hebben Kyara Van Meirvenne en Lisa Van Osselaer van het secretariaat absoluut aan boord. De vlotte samenwerking tussen club en supportersclubs komt grotendeels tot stand dankzij de goeie communicatie van de Supportersfederatie door toedoen van de slo's Wim Van Goethem en Davy Van Dorsselaere. Laten we vooral het niet te onderschatten werk van de mensen die met veiligheid te maken hebben toejuichen, in dit geval veiligheidsverantwoordelijke Luc De Maere en zijn stewards.
Maar ook de mensen van de ordediensten die achter de schermen (liefst toch, want dan gaat het goed) uitstekend werk leveren, verdienen een figuurlijk schouderklopje.
We komen er "gelukkig" weinig mee in aanraking, maar de mensen van het Rode Kruis zijn ook telkens weer paraat om in geval van medische bijstand, de supporters met advies en hulp te omringen en zijn van goudwaarde. Wie we zeker niet mogen vergeten zijn de verantwoordelijken van de supportersclubs op wie naast het bijkomend werk van de ticketverdeling, ook wordt gerekend dat zij een oogje in het zeil houden op hun respectievelijke bussen.
En last but not least geef ik graag onze supporters een oprecht compliment voor hun sportief gedrag gedurende het hele seizoen, de play-offs meegerekend en met de daarin toenemende spanning is dat geen evidentie. Ik heb de voorbije 7 wedstrijden van de play-offs genoten en daarom een dikke merci aan jullie allemaal.

* KSK Beveren bevestigt stijgende vorm en wint nu ook Europees.
KSK Beveren lijkt net op tijd klaar om te oogsten. Het behaalde afgelopen weekend een belangrijke 1-3 overwinning op het veld van Zottegem en deed daar dinsdag jl. nog een schepje bovenop door ook te zegevieren in zijn laatste wedstrijd voor de Fenix Trophy. Geert De Vreese mag het hier komen uitleggen.

KSK Beveren heeft dinsdagavond in het Spaanse Valencia tegen de plaatselijke amateurclub Cuenca Mestallistes een 1-2 overwinning behaald en dit in het kader van de Fenix-trophy. Beveren won trouwens de heenmatch ook al.
Onder de toeschouwers bevonden zich vier spelers die in 1970 met Valencia tegen SK Beveren speelden en dit in de toenmalige beker der Jaarbeurssteden, zowat de voorloper van de latere UEFA-beker en de huidige Europa-league.
De wedstrijd zelf dan. Net voor het kwartier kwam geelblauw op voorsprong door een fraai doelpunt van Tomas Balogun na prima voorbereidingswerk van Schelfhout. Kort na de pauze kwam de thuisploeg langszij via Navas maar 20 minuten voor tijd legde opnieuw Balogun de 1-2 eindstand vast.
Beveren sluit de groepsfase af met zes punten en op een tweede plaats na het ongenaakbare United of Manchester. Op dit moment is het nog niet duidelijk of die tweede plaats van geelblauw volstaat om later op dit seizoen mee te doen in de Final Four. Afwachten dus.
Belangrijker is echter nu zondag dus met de competitietopper thuis tegen Sint-Denijssport.

PVW en GDV.