StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TOT HET GAATJE GAAN !

Zelfs wanneer op 13 mei zou blijken dat we de fel nagejaagde kampioenstitel minstens voor een jaartje uit ons hoofd moeten bannen, is het minste waarop de Beverse supporters zullen hopen, dat de spelers het tot die zaterdagavond spannend zullen houden. Daaraan kunnen ze best vanavond beginnen tegen de ploeg die enkele weken in een dip vertoefde, maar plots weer de GOEIE vorm te pakken heeft. Misschien was het wel SK Beveren dat Beerschot uit die titelrace duwde door er op een diefje in de slotfase met 0-1 te gaan winnen en ook dan al was het Vukotic die de Beverse titelhoop in leven hield. Twee weken geleden kregen de Mannekens nog een 4-0 rammeling in Molenbeek, maar de week voordien slaagde het er in de autoritaire leider met 1-1 in bedwang te houden. Afgelopen weekend verpletterde De Ratten Club Nxt met 4-0 en dat is een resultaat wat tot de verbeelding moet spreken. Beerschot is dus vastberaden om zijn leuk seizoen niet als een nachtkaars te laten uitdoven en in een gezellig gevulde Freethiel zijn tegenstanders vaak tot net een tikkeltje meer in staat. We zijn gewaarschuwd, maar sowieso is en blijft dit een onvoorspelbare streekderby die in de reguliere competitie tot de laatste minuten boeide (match waarin Ismaheel uitviel en het PAS in het wedstrijdslot 2-0 werd).

Wat zou het sneu zijn om na een lang en zwaar seizoen op een puntje te stranden van de kampioen en toch zou het zo maar kunnen. Het heeft geen zin om er bepaalde wedstrijden uit te pikken, want gedane zaken nemen geen keer en ook RWDM heeft, vooral in het begin van het seizoen, enkele keren puntenverlies geleden waar het zal naar verwijzen mocht het voor de Brusselaars alsnog fout lopen. Feit is dat we voetballend met het beschikbare potentieel te weinig onze wil konden opleggen aan de tegenstander, maar gelukkig veel hebben kunnen compenseren door individuele bevliegingen van spelers als Mbokani, Barry, Ribeiro Costa en Hrncar. En omdat het achteraan sinds jaren weer redelijk goed op orde zat met Reus in doel en het duo Bateau-Vukotic voor hem, is er een misschien wat vertekend beeld ontstaan. We waren niet de best voetballende ploeg, maar we beschikten wel over de meeste individuele klasse. We zullen het nooit weten, maar ik achtte de kans groot dat, indien SK Beveren en niet RWDM zondag op voorsprong was gekomen, de 3 punten mee naar het Waasland waren gegaan. Deze ploeg kan perfect een resultaat vast houden, maar vergeet te vaak er naar op zoek te gaan.

Er wordt vanavond tegelijkertijd in Beveren en op het Lisp afgetrapt waar leider RWDM de gast is. Omstreeks 22 uur zijn we alweer een stapje dichterbij de ontknoping van het kampioenschap. Zelf winnen tegen de Mannekens en de Pallieters zien stunten tegen Molenbeek, indien dat het geval zou zijn mogen we hopen dat er voldoende vaten bier in voorraad zijn waarmee ik in geen geval wil gezegd hebben dat we er dan al zijn, maar of het deugd zou doen, reken maar !

Patrick Van Wesemael.