Ik moet waarschijnlijk al eens vaker een uitnodiging krijgen om getuige te zijn bij een huwelijk, want het missen van mijn eerste thuiswedstrijd dit seizoen inspireerde blijkbaar SK Beveren tot een zeer aangename partij voetbal waarin de bezoekers van Het Kiel ongetwijfeld een stevig aandeel hadden. Halverwege had de match al in een beslissende plooi kunnen/moeten liggen, maar Bruny Nsimba kende tot tweemaal toe pech en vond het doelkader op zijn weg naar een verdiende voorsprong bij rust. Het was slechts uitgesteld, want meteen na de herneming maakte Mbokani zijn eerste van de avond. Nog binnen het kwartier verdubbelde topscoorder Thierno Barry de stand met toch al zijn achttiende van het seizoen. Ik zat uiteraard op het huwelijksfeest stiekem de wedstrijd op televisie te volgen en aanvankelijk leek het alsof dat tweede doelpunt door Mbokani werd gemaakt, maar dat werd nadien gecorrigeerd. Dieumerci mocht echter wel kort voor tijd de kroon op het werk zetten met de 3-0 en daarmee zijn sterke wedstrijd nog wat extra glans geven, maar ook Louis Verstraete en Nsimba kunnen terugblikken op een dijk van een match. Kort voor de 3-0 probeerde de ingevallen Ribeiro Costa met een panenka vanop de penaltystip de Beverse fans alweer in vervoering te brengen, maar zijn poging ging over. Fijn dat Beau Reus een clean sheat mag bij schrijven en dat was vooral zijn eigen verdienste, want alhoewel hij niet voortdurend werd bestookt, moest Beau enkele keren gevat ingrijpen wat hij met bravoure deed. Reus was voor velen een vraagteken toen hij bij AZ werd opgepikt, maar ondertussen is hij uitgegroeid tot een nog moeilijk weg te denken sluitpost die met de week aan vertrouwen wint.

Dit was zo'n dag waarvan men denkt, die trouwfeest had toch gerust een dag eerder kunnen doorgaan! Schittterende match en dito resultaat, maar omdat RWDM met dezelfde cijfers op het Lisp naar Molenbeek terugkeerde, blijft het verschil 1 schamel puntje. We wisten al dat het moeilijk zou worden na de puntendeling van vorige week in Brussel, maar het blijft spannend en als het kan willen we dat graag tot de laatste speeldag zo houden.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren, maar met de opmerking dat Maarten de 3-0 in zijn verslagje is vergeten te beschrijven. Geen erg, want bij de doelpuntenmakers staat wel degelijk vermeld dat het 3-0 is geworden en de 4-0 was zelfs nog even nabij.

SKB KLAART KLUS EN WINT VOOR DERDE KEER OP RIJ VAN BEERSCHOT

Na de topper tegen RWDM wachtte met Beerschot vanavond opnieuw een moeilijke tegenstander. In de eerste helft ging geel-blauw verwoed op zoek naar de voorsprong. Nsimba trof zowel paal als lat, maar het doelpunt viel niet. Na rust vond SKB wél de weg naar doel. Mbokani (2x) en Barry troffen raak. Eindstand: 3-0.

Beerschot startte vanavond het scherpst aan de partij. Een schot van Rigo ging nipt naast, Reus ging niet veel later goed plat na een overhaaste uithaal van Baeten. In de 10de minuut verscheen geel-blauw een eerste keer voor het doel van de bezoekers. Een poging van Nsimba werd geblokt, de daaropvolgende uithaal van Hrncar vormde geen al te groot probleem voor doelman Lathouwers.
Op het kwartier vond Nsimba Mbokani in de zestien, de krul van de Congolees vloog naast. De wedstrijd ging goed op en neer. Baeten kreeg na 18 minuten teveel vrijheid, gelukkig voor onze Leeuwen kraakte de aanvaller zijn schot. Meteen aan de overzijde kwam Barry net te laat op een voorzet van Hrncar. De actie was echter nog niet voorbij. Verstraete vond Nsimba voor doel, zijn kopbal ging via de buik van Matthys tegen de paal!

Vier minuten later was het opnieuw erg warm voor het doel van Lathouwers. Mbokani lanceerde Nsimba met een geweldige steekpass. Het stiftertje van Nsimba was minstens even fraai, helaas eindigde zijn poging op de lat. Ook de daaropvolgende pegel van Hrncar ging niet binnen. Nadien was het even wachten op een nieuwe kans.
In de 37ste minuut volgde andermaal een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Mbokani zette met een geniale hak Nsimba op weg naar doel. De uithaal van de spits ging bijzonder nipt naast. Een voorsprong zou ondertussen absoluut verdiend geweest zijn.
Beerschot stelde hier niet al te veel tegenover. Toch moest Reus in de allerlaatste minuut van de eerste helft nog zijn kunnen tonen. Met een geweldige voetreflex verhinderde hij Thorisson de weg naar doel. Ruststand: 0-0.

Wat in de eerste helft niet gelukt was, lukte na rust wél meteen! Na amper anderhalve minuut voetballen omspeelde Barry zijn rechtstreekse tegenstander en legde het leer vervolgens panklaar voor Mbokani. De Congolees aarzelde niet en duwde de bal in de verste hoek voorbij Lathouwers: 1-0.
Vier minuten later was het bijna opnieuw raak. Barry lepelde de bal echter niet in, maar net over het doel. In de 58ste minuut mocht het thuispubliek dan toch voor een tweede keer vieren vanavond. In vergelijking met het eerste doelpunt waren de rollen dit keer omgekeerd. Mbokani zocht en vond Barry centraal voor doel. De Franse goalgetter gooide zich vol naar de bal en devieerde het leer met de tip van zijn teen voorbij Lathouwers: 2-0.

Na dit tweede doelpunt voerde Beerschot de druk wat op. Kosiah kwam na een hoekschop zelfs tot scoren, maar de lijnrechter vlagde terecht voor buitenspel. Twee minuten later ging een uithaal van Verlinden naast.
SKB reageerde na dit kortstondige offensief. Verstraete zette goed druk, Rigo ging in de fout: strafschop! De pas ingevallen Ribeiro probeerde het met een panenka, maar die mislukte. Geen 3-0 dus. Twee minuten later moest Beerschot overigens verder met een mannetje minder. Van den Bergh moest vroegtijdig gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart van de avond kreeg .
In het slot van de partij gingen de invallers nog op zoek naar een vierde doelpunt. Hoggas, Ismaheel en Ribeiro probeerden Lathouwers te verschalken, maar die bracht meermaals knap redding. Eindstand: 3-0.

Volgende week geen voetbal, het weekend erop trekken we op zondag 7 mei naar het Lisp om het op te nemen tegen Lierse. Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling.
Op de laatste speeldag van de promotie play-offs neemt geel-blauw het thuis op tegen Club NXT. Tickets voor deze partij zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!