StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Niet Eupen, maar Zulte-Waregem degradeert.
Indien SK Beveren er alsnog zou in slagen te promoveren, wacht het wederom een bij de supporters gevreesde verplaatsing naar de Oostkantons. Als het echter zijn verblijf in de Challenger Pro League met een seizoen zou verlengen, wordt het een uitstap naar de Gaverbeek en alhoewel dat een stuk aantrekkelijker lijkt dan een trip naar Eupen, duimen we "voorlopig" voor deze laatste optie.
Een vreemd verhaal toch dat van Eupen, want met een beschamend pak slaag van 7-0 van het veld gaan in Brugge en als winnaar op de bus stappen naar huis. Dat reisje heeft ongetwijfeld minder lang aangevoeld voor de spelers van Eupen dan het doorrijden.
Als jarenlange fan van SK Beveren kunnen we ons perfect voorstellen welk gevoel nu leeft bij de fans van Essevee. Overigens, beide clubs met een provinciaal karakter, hebben in het verleden als underdog altijd op veel sympathie kunnen rekenen bij de voetballiefhebber en meermaals hadden ze ook een gelijklopend traject. Vele jaren geleden degradeerden Zulte-Waregem (toen nog gewoon Waregem) en SK Beveren tegelijkertijd om het jaar nadien weer samen te promoveren naar de hoogste afdeling. Ook op Europees vlak lieten Essevee en SKB regelmatig in positieve zin van zich spreken, maar evengoed is deze stap terug van Zulte-Waregem de kroniek van een aangekondigde degradatie. De laatste jaren worstelde Zulte-Waregem steeds vaker tegen de degradatie, maar kon het die telkens op het nippertje ontlopen. Als degradatiedeskundige en dat zijn we als supporter van SK Beveren tot voor een tweetal jaar geleden allemaal geweest, weet men dat het eerder vroeg dan laat, een keer slecht afloopt en zo geschiedde nu met het sympathieke Waregem.
En nochtans, net zoals bij de degradatie van Waasland-Beveren een paar jaar geleden, loopt er aan de Gaverbeek best wel wat talent rond, denken we maar aan Zinho Gano, Jelle Vossen en de recentste aanwinsten Vormer en Brulls. Het verleden heeft echter geleerd dat een keer herbonnen voor ploegen met een achtergrond, verleden en structuur van een Zulte-Waregem, niet het einde van de wereld hoeft te betekenen. KV Mechelen, Antwerp, Union, Westerlo, Cercle, OHL, het zijn teams die niet eens zo lang geleden een keer door het vagevuur van tweede klasse moesten, maar de ene al wat sterker dan de andere, zijn teruggekeerd op het hoogste niveau. Dit seizoen zal RWDM of SK Beveren dit rijtje aanvullen en op korte termijn zien we dat ook weer gebeuren met Waregem en Beerschot. Natuurlijk zijn er ook voldoende voorbeelden van ploegen die de voeling met het profvoetbal definitief hebben verloren, maar laat ons in deze voor SK Beveren tijden van hoop maar ook twijfel, voor de positieve boodschap gaan, zelfs al zou het op 13 mei plaats 2 worden. Aan alles voelen we als supporter dat het management goed zit en dat het een kwestie van tijd is om de bewuste stap te zetten en laat ons hopen dat de grote bazen in de USA CEO Gobin die tijd gunnen.

* KSK Beveren struikelt in cruciale topper.
Promotie is nog altijd mogelijk voor KSKB, maar zondag liet het in ieder geval een mooie gelegenheid op rechtstreekse promotie onbenut. Geert De Vreese veretle jullie bij.
Een fel gehavend KSK Beveren is er niet in geslaagd om in de race te blijven voor rechtstreekse promotie.
Het verloor van concurrent Sint-Denijs met duidelijke maar alleszins overdreven 0-3 cijfers.
Veel afwezige spelers , dat komt altijd ongelegen maar alleszins als er voor promotie moet gespeeld worden.
In het eerste halfuur viel er, op een halve doelkans na voor Beveren, weinig te noteren.
Tien minuten voor de pauze plots een bezoekende uitbraak die ook nog werd afgewerkt , mede door een wat te passieve Beverse doelman. Tot overmaat van ramp was de tweede kans voor Sint-Denijs ook al raak en dit op slag van rust.
Een moeilijke opgave dus in de tweede helft , zeker omdat er op de Beverse bank niet echt een meerwaarde aan spelers zaten. Toch begon Beveren fel aan de tweede helft met een drietal doelkansen tot gevolg in het eerste kwartier. Ex-Beverendoelman Jordi De Jonge hield echter zijn netten schoon. Bij het ingaan van het laatste kwartier werd de partij beslecht door een derde doelpunt van De Meyer.
Door deze zege is Sint-Denijs nu zeker van rechtstreekse promotie naar de derde nationale. Beveren van zijn kant moet volgende week nog aan de bak uit bij Grembergen om toch nog in de top-5 te blijven.
Als dat lukt wordt het voor geelblauw een eindronde dan.
Maar laten we wel wezen, dit is nu al een mooi seizoen geweest voor KSK Beveren.

GDV & PVW.