StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
We waren het niet uit het oog verloren, maar door de sportieve actualiteit hebben we het naar deze wat rustiger week verschoven. Vorige week ontving SK Beveren uitstekend nieuws van de Licentiecommissie. Deze liet weten SK Beveren een licentie Profvoetbal 1A toe te kennen voor het seizoen 2023-2024. Onze club slaagde met grote onderscheiding in alle aspecten van het dossier.
Een verrassing is deze toekenning niet, want waar onze club in het verleden vaak meermaals bijkomende inlichtingen moest komen verstrekken en daardoor het geduld van de supporters dikwijls tergend lang op de proef stelde, is het behalen van de licentie de voorbije jaren telkens vlekkeloos verlopen en dat is absoluut geen evidentie, want er worden "terecht" bijzonder strenge eisen gesteld die tot doel hebben misbruiken vroegtijdig aan de kaak te stellen.
Prachtig werk dus van onze CEO en CFO, maar eigenlijk is dit het schitterend werk van een heel team.

Van Luc Rombaut ontving ik nog wat kleine weetjes die ik jullie graag meegeef. Kennen jullie nog Rudy Camacho ? De Fransman die onder leiding van Philippe Clement furore maakte in de defensie van Waasland-Beveren, verhuisde enkele jaren geleden naar het Canadese FC Montréal om er zijn kunnen te tonen in de MLS Ligue. Hij stond een keer op het punt opnieuw naar Europa te komen als ik me niet vergis omdat zijn dochtertje behoorlijk ziek was. Die terugkeer kwam er niet en laat ons hopen dat die medische zorgen ondertussen achter de rug zijn, maar inmiddels verzamelde Camacho toch al 10.000 speelminuten bij zijn club die weliswaar het voorbije weekend won, maar voorlopig na 8 speeldagen in het bezit is van de rode lantaarn.

Wie de laatste speeldag van de reguliere competitie in de JPL heeft gevolgd, heeft ongetwijfeld de beelden gezien van een bijzonder emotionele Jelle Vossen die met zijn club Zulte-Waregem na het thuisverlies tegen Cercle Brugge, naar 1B degradeerde.
Zou de 34-jarige Vossen die stap terug naar de Challenger Pro League met Zulte-Waregem overwegen, of zou hij nog durven mikken op 1A voor volgend seizoen ?
Gesteld dat Dieumerci Mbokani met voetbalpensioen gaat, zou Jelle dan geen interessant alternatief zijn, hetzij in 1A of in 1B. Ik denk van wel en ik deel graag de mening van Luc op dat vlak.

PVW.