* Proficiat Antwerp!
The Great Old heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet en er is nog altijd plaats in de prijzenkast voor een landstitel. De 0-2 overwinning in de finale van de Croky Cup tegen KV Mechelen was geen verrassing afgaande op de resultaten de voorbije weken van beide ploegen in de JPL, maar we hadden toch iets meer weerwerk verwacht van de Kakkers. Ook als men de parcours van de twee ploegen vergelijkt qua tegenstanders tot de finale, zijn de Rood-Witten de terechte bekerwinnaar. En toch! Het heeft wel even aan een zijden draadje gehangen voor Antwerp, want in november stond het op het punt om uitgeschakeld te worden door SK Beveren. Vijf minuten voor tijd hing er een sensatie in de lucht op de Freethiel, want met 2 goals na rust van Mbokani werd de 0-1 bij rust, omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Helaas voor de thuisploeg werkte Tshimanga die Corryn verving in de 85ste minuut en zonder dat er een tegenstander in de buurt was, het leer hoogst ongelukkig in eigen doel. Het bleef ook na 120 minuten voetballen 2-2 en dus moest de partij vanop de elfmeterstip worden beslist. Kapitein Hoggas die overigens een sterke wedstrijd speelde, mocht als eerste aan de bak, maar zijn Panenka werd door Butez met de voet gepareerd en ook de tweede Beverse strafschop werd door ervaren rat Dieumerci Mbokani onbegrijpelijk hoog over geschoten. Zuur dat uitgerekend de 2 spelers met de meeste ervaring nogal nonchalant in de fout gingen en de strafschoppenreeks een maat voor niks werd. Als ploeg mocht SK Beveren echter met opgeheven hoofd van het veld stappen. Wel knap van Antwerp dat na 10 minuten met 10 man verder moest na rood voor Janssen. Dat SK Beveren werd uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar en zelfs een vijftal minuten virtueel gekwalificeerd was voor de volgende ronde, geeft onze prestatie van november vorig jaar nog een tikkeltje meer glans.

En telkens weer die bekerfinale wordt gespeeld, besef ik elke keer opnieuw een gelukzak te zijn, want ook SKB speelde in zijn uiterst vruchtbaar verleden 5 van dergelijke cupmatchen waarvan er 2 werden gewonnen (tegen Charleroi en Club Brugge) en ik mocht ze alle 5 bijwonen. Ook al dateert de laatste finale van 2004, de energie van dat verleden ligt ongetwijfeld aan de basis dat we tot op vandaag nog elke dag gemotiveerd zijn om te proberen voor onze websitebezoekers warm te blijven houden voor deze fantastische club. Tot slot : hoe geweldig een landstitel ook is en daarvan prijken eveneens 2 exemplaren in onze prijzenkast, het bereiken van de finale en de dag van de finale zelf, het waren momenten om te koesteren die mij als supporter meer zijn bij gebleven dan die landstitels, want een kampioenschap wordt beetje bij beetje opgebouwd en dat ziet men alshetware een tijd(je) op voorhand aankomen.