StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* RWDM staat voor de match van de waarheid, SK Beveren zal met grote interesse toezien.
RWDM staat op 6 puntjes van promotie naar de Jupiler pro League en kan komende zaterdag een cruciale stap zetten om dat doel te bereiken door de uitweddstrijd in Roeselare tegen Club Nxt te winnen. Niemand twijfelt er immers aan dat Molenbeek op de laatste speeldag punten zal laten liggen voor eigen supporters tegen de RSCA Futures. Bovendien zal Molenbeek mits winst tegen Club Nxt een gevoelige tik uitdelen aan zijn enige concurrent SK Beveren dat de dag daarna naar Lierse Kempenzonen moet en dat wellicht zal doen op flanellen benen wanneer RWDM de avond voordien de 3 punten meeneemt uit Roeselare. Dat Molenbeek die belangrijke stap kan zetten uitgerekend op de plaats waar SK Beveren op de eerste speeldag van de play-offs met de billen bloot naar Beveren terugkeerde, zal wederom zuur oprispen indien RWDM die inschattingsfout niet maakt.
Het blijft voor mij nog steeds een groot raadsel hoe zwak men voor de dag kan komen op het moment dat het echt grote werk begint, want dat was de start van de play-offs natuurlijk wel. Stress kan haast zeker niet de oorzaak geweest zijn, want geen ploeg in de CPL die zoveel ervaring aan boord heeft. We moeten blijven geloven in een positief scenario voor SK Beveren zaterdagavond en ons optrekken aan hetgeen Gent een paar weken geleden overkwam thuis tegen een reeds gedegradeerd Oostende. Alhoewel men bij Molenbeek zonder twijfel ten volle het belang van de match in Roeselare zal beseffen, speelt misschien ook mee dat de Brusselaars het in de onderlinge partijen dit seizoen met Club Nxt best moeilijk hadden en als Blauw-Zwart een competitief elftal aan de aftrap kan brengen, is het ver van kansloos. De Brugse beloften hebben immers, na een wat moeizame start, een prima seizoen achter de rug en staan momenteel op de derde plaats in de rangschikking. De tweede plaats zal altijd een ondankbare positie blijven, maar eventueel finishen op 1 puntje achterstand en met een ruime voorsprong op de nr 3 van het klassement, het zal ons nog lang en veel piekerwerk bezorgen van waar het is kunnen fout lopen, want dat was niet enkel die uitschuiver in Roeselare bij het begin van de play-offs.

* De spelers van KSK Beveren mogen nog niet met verlof.
Voor het merendeel van de ploegen in het provinciaal voetbal zit het seizoen er bijna op, voor sommigen is het zelfs helemaal gedaan. Voor de spelers van KSK Beveren wordt er nog een verlengstuk aan hun mooi seizoen gebreid en wie weet reikt dat extra staartje wel tot de derde nationale. Zondag verwierf KSKB zekerheid over die eindronde en hoe dat verliep vernemen jullie van Geert De Vreese.

KSK Beveren heeft zondagnamiddag de reguliere competitie niet winnend kunnen afsluiten.
Het werd 1-1 uit bij de voorlaatste in de stand Grembergen.
De thuisploeg kwam reeds na tien minuten op voorsprong nadat de Beverse buitenspelval niet goed werkte. Beveren moest dus weer achtervolgen maar in een verder flauwe eerste helft kon geelblauw niet echt een vuist maken.
In een betere tweede helft duurde het toch tot de voorlaatste minuut vooraleer Beveren die achterstand kon wegwerken maar het gebeurde wel met een mooie pegel van Sinnaeve.
Eindstand 1-1 dus en daarmee eindigt Beveren op een vierde plaats , wat voldoende is voor een plaats in de eindronde. De titel is dus voor Borsbeke dat echter niet promoveert. Dat doet vice-kampioen Sint-Denijs dus wel. Vlaamse Ardennen is als derde ook geplaatst voor de eindronde.
Deze namiddag wordt er trouwens geloot voor die interprovinciale eindronde en kent KSK Beveren dus zijn eerste tegenstander. Nog even vermelden dat het arme Sint-Niklaas de competitie heeft afgesloten zonder enig punt. Enorm pijnlijk zoiets en wellicht is zoiets nog nooit gebeurd in de eerste provinciale.

GDV & PVW