StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou de vervroegde vakantie voor de spelers van Anderlecht in ons voordeel kunnen spelen ?
We gaan er nogal gemakkelijk van uit dat, wanneer RWDM zaterdag met de punten terugkeert uit Roeselare, de titel voor de Brusselaars een feit is. Die kans acht ik nog altijd zeer groot afgaande op de resultaten de laatste weken van de RSCA Futures en mede door wat bij de Brusselse voetballiefhebbers "zou" leven, nl. dat Anderlecht het ok "zal" vinden dat er 3 Brusselse clubs in 1A spelen. Of dat klopt is maar de vraag, want in dat geval moet de pot centen onder 3 worden verdeeld en in crisistijd is dat geen prettige gedachte. Maar ook de mogelijkheid dat een aantal "neutrale" voetballiefhebbers uit het Brusselse, tijdelijk of voor langere tijd, even bij de buren gaan kijken aangezien een nieuwe borstel altijd net iets beter veegt, valt niet uit te sluiten.
En dan is er nog het gegeven dat nu er geen competitievoetbal meer voor Anderlecht op het programma staat, mogelijks de RSCA Futures met een versterkte beloftenploeg kunnen aantreden. Kortom, redenen genoeg om er in te blijven geloven, zelfs wanneer RWDM wint tegen Club Nxt, want onze verplaatsing daags nadien naar het Lisp zal zeker geen gezondheidswandeling worden.

* Loting eindronde KSK Beveren bekend.
KSK Beveren kon zich zondag plaatsen voor de eindronde en zo zijn al eerder geslaagd seizoen nog wat meer glans geven. Dat kan uiteraard nog altijd, maar simpel zal het absoluut niet zijn. Geert De Vreese volgde voor ons de loting en dit is zijn commentaar.

Sinds dinsdagnamiddag kent KSK Beveren dus zijn eerste tegenstander in de interprovinciale eindronde.
Nu zondag trekt Beveren naar Vlaams-Brabant om er Fenixx Beigem Humbeek partij te geven. Deze ploeg had vorige zondag genoeg aan 1 punt om de titel binnen te rijven maar door een 2-0 nederlaag ging de titel naar Wambeek Ternat. Dus het wordt geen gemakkelijke opdracht voor geelblauw zeker omdat de Beverse spelerskern wel heel erg dun begint te worden en dat de vorige weken uit de beloftenkern diende gevist te worden om aan voldoende spelers te geraken.
Ook het feit dat er van de 16 deelnemende clubs slechts 1 kan stijgen, maakt de promotie wel heel erg moeilijk.
Ook heeft Beveren de pech dat het de eerste drie partijen buitenshuis moet afwerken, met de wetenschap natuurlijk dat geelblauw zover geraakt want verlies in de eerste wedstrijd betekent onherroepelijk de uitschakeling.

GDV & PVW