StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Doet Hrncar het opnieuw?

In de laatste transfermercato mochten we op de Freethiel een nobele onbekende ontvangen. Een aanvallende winger, met sterke verdedigende capaciteiten uit de Slovaakse hoogste klasse komt onze rangen versterken. Hij luistert naar de naam David Hrncar. 4 maanden later blijkt het samen met Barry en Mbokani de belangrijkste transfer van het seizoen te zijn. Altijd impact op de wedstrijd. Wordt hij, met nog 2 wedstrijden te gaan, dé kampioenenmaker?

Sinds zijn komst in januari stond Hrncar al 12 keer op het veld voor geel-blauw. In die wedstrijden was hij al 8 keer betrokken bij een doelpunt. 5 keer als aangever, 3 keer werkte hij zelf af. Cijfers waar je niet omheen kan, die je niet kan negeren. En toch heb ik de indruk dat zijn prestaties ver onder de radar blijven.

De Sloveen kwam over van Slovan Bratislava met wedstrijden in de voorrondes en de groepsfase van de Conference League op de teller. Geen slechte adelbrieven. In de Challenger Pro League liet hij meteen sprankels van zijn kunnen zien. Zo gaf hij in een interview aan voornamelijk bekend te staan om zijn -over mijn lijk-mentaliteit, zijn motor en vooral zijn voorzet. Dat laatste licht ik graag even uit. Telkens haarfijn. Met een prachtige curve. Alsof het een schilderij betreft. Superlatieven te over voor de winger.

Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben we alle pionnen in de kern nodig. Iedereen. Om de druk op te voeren in het spel, om snel dat eerste doelpunt in de wedstrijd te maken, en de winst, mee te nemen naar, of thuis te houden op de Freethiel. Eerst naar het Lisp, en een week later thuis tegen Club NXT. 2 finales. Het is voor dit soort wedstrijden dat échte leiders voetballers zijn geworden. Dieumerci Mbokani bewees dat al meermaals. Ook de piepjonge Thierno Barry heeft al getoond een leider te kunnen zijn en op te staan in moeilijke momenten. Zal Hrncar de volgende zijn? Hij bewijst al weken van goudwaarde te zijn. Nog 2 wedstrijden op niveau presteren en wie weet levert dat wel de titel op?

Titel of niet, SK Beveren hoeft niet te twijfelen om de transfer van David Hrncar definitief te maken. Momenteel is de Sloveen bezig aan een leenbeurt voor geel-blauw. SKB bedong een aankoopoptie in de deal. Het staat buiten kijf dat die gelicht moet worden met het oog op volgend seizoen. Deze man is een rechtstreekse versterking voor je elftal. In de Challenger Pro League, en zelfs in de Jupiler Pro League.

Seppe Meul.