StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wesley Sonck strooide onbewust nog wat zout in de wonde.
Maandagavond was Antwerp - Genk de meest besproken wedstrijd tijdens Extra Time op Canvas, maar ook Club Brugge - Union werd grondig gefileerd. De analyse van Wesley Sonck bracht hem en ondergetekende onbewust en om uiteenlopende redenen bij de beloften van Blauw-Zwart. Sonck vroeg zich luidop af of het wel zo verstandig was van Club-coach Rik De Mil min of meer tegelijkertijd een handvol jonge gasten voor de leeuwen te werpen plus nog een drietal op de bank en dat in de play-offs met toch de top4 van de JPL. En het was voor Wesley blijkbaar een koud kunstje om een zevental jongens van 20 jaar of jonger uit het hoofd op te sommen die, ofwel in de ploeg stonden tegen Union, ofwel op de bank zaten. Wat dachten jullie dat er toen door mijn hoofd spookte ? Juist ja, het Club Nxt dat zaterdagavond voor een beetje hoop moest zorgen in de Beverse voetbalharten, had er best heel anders kunnen uitzien. Anderzijds heb ik er geen moeite mee om te accepteren dat de wijze waarop Club Brugge het speelt net het opzet is van de grote clubs voor deelname aan de Challenger Pro League, nl. jonge gasten klaar stomen voor het grotere werk en dat kunnen ze volgens Wesley Sonck beter doen door veel te spelen in de CPL in plaats van hun broek te verslijten op de bank bij de eerste ploeg. Deze handelswijze lijkt mij veel correcter dan spelers uit de A-kern die in aanmerking komen voor de CPL vervroegd met vakantie te sturen.

* KSK Beveren mag gaan genieten van een verdiende rust.
Na de knappe promotie van KSKB naar eerste provinciale was het de bedoeling om een seizoen zonder zorgen te spelen, maar reeds behoorlijk snel werd het geconfronteerd met positieve zorgen, want zonder het goed te beseffen werd het in de titelrace betrokken. Dat lukte uiteindelijk niet, maar zich plaatsen voor een eindronde met kans op promotie was een formaliteit, ook al omdat een aantal ploegen in de reeks geen licentie aanvroegen om nationaal voetbal te spelen. Hoe de eerste opdracht van KSKB verliep, daarover weet Geert De Vreese alles.

Het seizoen van KSK Beveren is zondagnamiddag beëindigd in het Vlaams-Brabantse Beigem na een 2-0 nederlaag op het kunstgras van het plaatselijke Fenixx Beighum.
Beveren was gedurende de hele wedstrijd nochtans de beter voetballende ploeg maar twee goedkope doelpunten in de eerste helft waren er te veel aan voor geelblauw. Vooral het tweede doelpunt was een laat Paascadeau na een groot misverstand tussen de verdediging en de derde doelman Van Steelant.
In de tweede helft opnieuw veel balbezit voor Beveren maar het was telkens net niet in de zone van de waarheid. De Beverse trainer kwam voor deze partij trouwens ternauwernood nog aan veertien spelers en zo mocht Sidy Ceesay zelfs zijn debuut maken dit seizoen, ondanks zijn overtollige kilo's.
Zo eindigt het seizoen voor KSK Beveren misschien wat in mineur maar het is toch wel een prachtig seizoen geweest , zeker omdat de eerste doelstelling was om een rustig seizoen door te maken.
Op naar volgend seizoen dus.

GDV & PVW