StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SMULLEN VAN EEN OVERHEERLIJKE TAART, MAAR WAARSCHIJNLIJK ONTBREEKT DE KERS.

Naar deze dag hebben de supporters van SK Beveren reeds geruime tijd halsreikend uitgekeken en minstens even lang zijn we er ons van bewust geweest dat het tot de laatste speeldag spannend zou blijven. Dat daar sluit het verhaal als een bus, maar met uiteraard wel een cruciale nuance, want SK Beveren heeft zijn lot op deze laatste speeldag niet meer in eigen handen en heeft dat lot als we ons niet vergissen slechts één speeldag in handen gehad, nl. op speeldag 7 van de play-offs. Winst in Molenbeek zou ons het virtueel leiderschap hebben bezorgd en alhoewel de daarna volgende 3 opdrachten (thuis Beerschot, uit Lierse en thuis Club Nxt) niet van de poes waren, heeft het prille verleden ondertussen bewezen dat de kan sop de titel in dat geval voor het grijpen lag. We zullen op dat ene verdomde puntje de komende weken bij wellicht gebrek aan andere weetjes nog vaker terugkomen, want na een behoorlijk lang seizoen en play-offs finishen op één puntje met een straatlengte voorsprong op de nr3, dat blijft gegarandeerd nog een tijd knagen.

Als we het over die overheerlijke taart hebben waarop waarschijnlijk de kers ontbreekt, bedoelen we uiteraard het verloop van ons seizoen dat vanavond omstreeks 22.30 uur wordt afgesloten. Als het meest realistische scenario wordt gevolgd en RWDM zich de afsmakende Brusselse kaas niet van het brood laat eten door de jonkies van Anderlecht, dan volstaat een overwinning van onze Leeuwen tegen Club Nxt niet om de Freethiel in vuur en vlam te zetten. In het andere geval, een gelijkspel of winst van Anderlecht, is deze voorbeschouwing een invitatie voor de RSCA Futures om die Brusselse lekkernij in Beveren te komen doorspoeelen en dat mag gerust onder leiding van fuifbeest Benito Raman gebeuren als hij nog niet op vakantie is, want die weet zijn weg wel in Beveren en omstreken.

Dit wordt een voorbeschouwing zonder oog te hebben voor geschorsten of geblesseerden, want er moet sowieso gewonnen worden en liefst met een paar goals van Thierno Barry zodat die zijn persoonlijk succes en dat van de club nog eens extra in de verf kan zetten. En laat Ribeiro Costa maar op tijd opdraven Wim, want hij is de ideale man om een eventueel mislopen van de titel, op een geniale wijze naar de vergeethoek te voetballen. En toch is het onze verdomde plicht om te geloven dat de avond zal eindigen op de manier waarop deze schitterende dag is begonnen!

Tot straks op een ongetwijfeld gezellig gevulde Freethiel.

Patrick Van Wesemael.