StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ja en nee.
Ik heb maandag wat interviewtjes beluisterd op TV Oost na SK Beveren - Club Nxt en vooral het gesprek met coach Wim De Decker trok uiteraard de aandacht. Dat SK Beveren er een schitterend seizoen heeft opzitten en 68 punten andere jaren goed zou geweest zijn voor de kampioenstitel, dat leidt geen twijfel. Een echte vergelijking met vorig jaar is moeilijk, want toen waren er slechts 28 speeldagen in plaats van 32 nu. Westerlo verzamalde in die 28 matchen 56 punten, RWDM bleef steken op 49 en toen nog Waasland-Beveren raakte niet verder dan 41 punten en dat was goed voor een derde plaats in de eindstand. Laat Westerlo vorig seizoen zijn laatste 4 partijen winnen en dan kwam het aan 68 punten, zoveel als SK BEveren dit seizoen, maar de Westelse motor begon op het einde van de rit wel wat te sputteren, wellicht het gevolg van de verslappende aandacht aangezien reeds lang duidelijk was dat de Kemphanen zouden promoveren.
Wim De Decker heeft zeker ook een punt wanneer hij stelt dat er een zo goed als nieuwe groep moest samengesteld worden en een aantal spelers vrij laat arriveerde waaronder David Hrncar en Dieumerci Mbokani. Over Qatar-ganger Jerome Ngom zullen we het maar niet hebben, want hij kwam amper aan spelen toe en dat is opmerkelijk voor een speler die in een degelijke Kameroense nationale ploeg de nodige minuten op de teller heeft en op het WK in Qatar goed was voor een assist die de 1-0 opleverde tegen Brazilië. Overigens, Wim heeft dus gelijk wanneer hij zegt dat samenstellen van de kern, vooral het gedeelte bepalende spelers, te lang aansleepte, maar zelf vond ik het ook een eeuwigheid duren vooraleer de onderhandelingen met hem en zijn technische staf konden worden afgerond.
Dat RWDM en SK Beveren onderling zouden uitmaken wie de JPL zou vervoegen, was al voor aanvang van de play-offs een zekerheidje, maar het initiatief lag uiteraard bij onze Leeuwen omdat zij een achterstand dienden goed te maken. De reguliere competitie had inmiddels geleerd dat SKB in de twee onderlinge partijen slechts 1 op 6 pakte tegen de Brusselaars en in het spel tweemaal zijn meerdere moest herkennen in Molenbeek, al was de match op de Freethiel een stuk evenwichtiger dan die in het Edmond Machtenstadion. Een revanche in de play-offs tegen RWDM zou niet alleen voldoening schenken, ze was ook broodnodig om kans te maken op de titel. Het eerste gedeelte van die revanche kwam er na een moeizame 2-1 winst op de Freethiel tegen de mannen van Vince Euvrard en een sterk eerste kwartier na rust (halverwege was het 0-1 en hadden onze Leeuwen weinig of niks in de pap te brokkelen), volstond om de 3 gouden punten in Beveren te houden. Het moest dus gebeuren in het hol van de leeuw op de zevende speeldag van de play-offs en alhoewel niemand het luidop durfde uitspreken, was iedereen er van overtuigd dat er in Molenbeek gewonnen moest worden om vervolgens zakelijk de klus in de 3 resterende matchen te klaren.
Alhoewel SKB in Molenbeek geen slechte match speelde, bracht het toch veel te weinig om een overwinning te kunnen claimen. Boskamp noemde het gisteren in EXtra Time een "uienpartij" en ik vermoed dat hij daarmee bedoelde om te huilen, maar dat heeft Molenbeek na de match zeker niet gedaan, want na die puntendeling (1-1) stond het zo goed als vast dat RWDM de titel niet meer kon ontlopen, net zoals het gevoel leefde dat ook SK Beveren daarna wel een 9 op 9 zou realiseren, al is enige voorzichtigheid uiteraard altijd geboden. Als er dit seizoen bij de supporters sprake is geweest van ontgoocheling, dan was het wel na die match waarvan velen hadden gehoopt dat Geel-Blauw een keer zou tonen wie de terechte kampioen zou worden. De uitschuivers voordien tegen de beloften van Standard, Genk en bij het begin van de play-offs Club Nxt, waren pijnlijk, maar niet fataal indien die ene cruciale match in Molenbeek werd gewonnen. De meeste clean sheets, de beste aanval en topschutter in zijn rangen hebben, het wijst inderdaad op veel kwaliteit en een prachtig seizoen, maar Gobin en co hebben geïnvesteerd om net iets beter te doen dan dat ene puntje achterstand op RWDM.

PVW.