StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hopelijk wordt de knoop De Decker snel doorgehakt.
Het seizoen zit er op en technische staf en spelers hebben wellicht ondertussen de Freethiel tijdelijk of definitief verlaten, want het lijstje van eindecontractspelers is best indrukwekkend en het zijn niet van de minste. En als er een is die recentelijk een contractverlenging tekende zoals Thierno Barry, daarvoor is dan weer heel wat belangstelling.

Vertrekkers en blijvers dus, maar hoe zou het zitten met de plannen van Wim De Decker, want vaak heeft de coach behoorlijk wat inspraak in het samenstellen van de spelerskern voor het volgend seizoen. Ik vond het vreemd dat De Decker op TV Oost verklaarde dat die gesprekken nog moesten beginnen, want na één seizoen zou men verwachten dat de betrokken partijen weten wat ze aan mekaar hebben gehad en of de beoogde doelstellingen werden bereikt waarbij het volgens mij weinig verschil uitmaakt of het nu 1B of 1A is. Veel twijfels om samen door te gaan waren er bij onze coach De Decker niet te horen op TV Oost, want hij is van mening dat het zuur gevoel na het missen van de promotie, uitgerekend de uitdaging is om net dat tikkeltje beter te doen, noem het de garantie op succes. De spelers zijn op een zucht van promotie gestrand en beseffen maar al te goed wat een wereld van verschil dat ene puntje (eigenlijk hadden we er 2 nodig) dat was geweest.

Maar de feiten zijn wat ze zijn en de klok terugdraaien is geen optie. Of onze CEO en sportief manager er net zo over denken als de coach, zal de (hopelijk nabije) toekomst leren, maar snel handelen lijkt ons aangewezen. Het is onmiskenbaar een feit dat onze club zwaar investeerde met slechts één doel : kampioen worden en ook al bleef het spannend en interessant tot de laatste speeldag, die doelstelling werd niet behaald. En met alle respect voor de voldoening en sportieve vreugde die technische staf en spelers ons hebben geschonken, het gevoel dat niet het onderste uit de kan werd gehaald, dringt steeds dieper door bij de supporters en alhoewel ze ons die sportieve voldoening niet meer kunnen afnemen, het valt toch maar af te wachten of onze grote bazen waar die ook mogen zitten, bereid zijn om vergelijkbaar zware financiële inspanning te leveren als het afgelopen seizoen. We kunnen met zijn allen wel hopen dat de club er in slaagt Thierno Barry nog een jaartje langer aan SK Beveren te binden, maar onze kassier ziet het waarschijnlijk niet zitten om zijn kas enkel voor uitgaven te moeten open trekken. Tot slot : het gerucht dat sportief manager Jordi Condom de club zou verlaten om een andere uitdaging aan te gaan, doet al een tijdje de ronde.

PVW.