StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Volop nagenieten om klaar te zijn voor een nieuw en schitterend seizoen.
SK Beveren heeft een fantastisch seizoen achter de rug en het "net niet gevoel" is bij mij persoonlijk nooit een item geweest. Het format voor 1B had immers enkel promotie in petto voor de kampioen en ook al was het verschil met de nr3 een straatlengte, het gegeven van slechts 1 promovendus was vanaf het begin DE uitdaging. En natuurlijk was het een droomscenario geweest om op zaterdag 13 mei in een schitterend decor voor eigen trouwe en dankbare fans de kroon op het werk te mogen zetten tegen Club Nxt, ook dat zou, weliswaar een onvergetelijke, momentopname zijn geweest.
Of ik dat ene onvergetelijke moment zou willen inruilen voor zoveel genietbaars in de loop van het voorbije seizoen? Daar durf ik sterk aan twijfelen, want promotie is ook synoniem met het allerhoogste niveau in ons Belgisch voetbal en of SK Beveren en de Bolt Football Holdings daarvoor klaar zijn, ik heb er geen idee van. Het is logisch dat men als sportliefhebber ambitie moet hebben om telkens beter te willen doen, maar ik zit alvast niet te wachten op een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League waarbij vanaf de eerste speeldag het behoud centraal staat. Natuurlijk is onze derde plaats van vorig jaar en tweede van dit seizoen niet de minste garantie op een prachtige jaargang 2023-2024 van de Challenger Pro League, maar met die vaststelling in het achterhoofd heb ik er wel een goed gevoel bij dat onze CEO en sportief manager niet voor minder gaan het komend seizoen.
Laten we dus nog even nagenieten van toch wel een dijk van een seizoen en misschien ook wel beseffen dat, beter doen sowieso de ambitie moet zijn, maar lang geen evidentie is. En ja, er zijn redelijk wat bepalende spelers van wie hun contract afloopt, maar zij zullen toch ook genoten hebben van hoe heerlijk het is om mee aan kop te spelen in plaats van roemloos mee te draaien bij een middenmotor. En niet vergeten, onze spelers hebben hun bankrekening flink gespijsd de voorbije maanden en voor een profvoetballer is dat meer dan een detail.

PVW.