StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie zijn de nieuwkomers in 1B volgend seizoen.
Geen "Kleppe van Seppe" meer op donderdag, want die rubriek is vorige week een mooie dood gestorven. Voor een gelijkaardige opvolger zijn er nog geen kandidaturen binnen gekomen en daarom kijken we al even schoorvoetend vooruit naar de nieuwkomers in 1B van volgend seizoen. Schoorvoetend, want net zoals bij SK Beveren moeten de wieken van de transfermolen bij de nieuwkomers nog op gang komen. Seraing, Zulte-Waregem en Oostende zijn de degradanten uit de Jupiler Pro League, Patro Maasmechelen, Club Luik en Francs Borains de stijgers vanuit eerste nationale. Zullen we met Seraing beginnen ?

De laatste herinneringen aan deze club zijn niet de meest prettige. Twee jaar geleden kreeg Waasland-Beveren een unieke kans om een vervelend seizoen met Nicky Hayen als hoofdcoach alsnog een happy end te geven. Een dubbele barragewedstrijd met Seraing zou beslissen of W-B in 1A zou blijven of degraderen naar 1B. De heenwedstrijd in Luik was ver van hoogstaand, maar met het 1-1 gelijkspel na 90 minuten konden de supporters van Waasland-Beveren best vrede nemen. De beslissing moest dus een weekje later op de Freethiel vallen, maar het werd een van de grootste ontgoochelingen van de laatste jaren. W-B kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar gaf die voor rust nog volledig uit handen (1-2). De harten van de Beverse fans kregen opnieuw hoop toen het kort na rust 2-2 werd, maar daarna overklaste het team van Emilio Ferrera dat van Hayen met onbegrijpelijke 2-5 eindcijfers op het scorebord.

Lang heeft het mooie liedje van Seraing in 1A niet geduurd, want komend seizoen is het wederom van de partij in de Challenger Pro League. De ploeg is in handen van het Franse Metz en het is altijd lastig om in te schatten welke plannen die club heeft met de Luikenaars. Feit is dat spelers vanuit de Franse competitie hier vaak vlug hun draai vinden en met hun surplus aan technische bagage meestal een meerwaarde zijn voor onze competitie. Seraing al meteen tot een kandidaat voor het kampioen bombarderen lijkt mij te voorbarig, maar wellicht verwachten de Fransen van hun satellietclub toch iets meer dan gewoon een meeloper te zijn in onze tweede klasse. Le Stade du Pairay, een verplaatsing om naar uit te kijken? We denken van wel.

PVW.