StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met de trein naar Oostende ?
Gisteren hadden we het over Seraing als daler naar 1B, vandaag staan we kort stil bij KV Oostende. Een op financieel en bestuurlijk vlak woelig seizoen in de JPL, kon niet worden besloten met een happy end en dat was de kroniek van een aangekondigde degradatie. Niet eens zo lang geleden stond Marc Coucke nog te dansen op de tafels bij KVO, maar sinds zijn vertrek (ik dacht dat de ploeg vorig seizoen nog een kortstondige opleving kende) ging het van kwaad naar erger en dat lag enigszins in de lijn van de verwachtingen. Wellicht noodgedwongen moesten de Kustboys de voorbije jaren behoorlijk wat goeie spelers laten vertrekken en dat gebeurt meestal niet ongestraft. Een goeie trainer en dito groepssfeer kunnen een gebrek aan kwaliteit soms een tijdje verdoezelen, maar er zijn legio voorbeelden dat het op termijn meestal faliekant afloopt.

Indien bij KVO de investeerders lessen trekken uit het recente verleden en hun zaakjes weer op orde krijgen, is dit ook weer zo'n traditieclub waarmee rekening moet worden gehouden dat zij een rol van betekenis willen spelen het komend seizoen. Het is nog veel te vroeg om in te schatten of zij een mogelijke titelkandidaat zijn, maar dat geldt op dit moment voor alle 16 teams in 1B.

Zou het kunnen dat onze laatste schitterende herinnering aan KVO het 1-1 gelijkspel was op de laatste speeldag van de eindronde in het seizoen 2011-2012 waardoor de promotie naar eerste klasse vast stond. Was dat na afloop een geweldig feestje op de Beverse markt! In dat seizoen speelde Sporting Charleroi met 74 punten uit 34 matchen kampioen, gevolgd door W-B dat er 68 bijeenvoetbalde. Later ging Waasland-Beveren nog wel eens winnen in Oostende (dat was in eerste klasse) met een uitmuntende Gano in de rangen waarna Coucke onmiddellijk zijn portemonneetje met klein geld open trok en Zinho naar het Albertparkstadion haalde.

PVW.