StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt het Barry, Mbokani of Challouk ? Beginnen doe ik met een rechtzetting mbt het artikel van gisteren over Diemerci Mbokani. Ik had vermeld dat die zijn debuut maakte 23 oktober in Molenbeek, maar Luc Rombaut maakte mij er "terecht" op attent dat dit debuut een week eerder plaats vond in de thuiswedstrijd tegen Deinze. Toen mocht Dieumerci na 10 minuten in de tweede helft invallen en scoorde hij meteen de winnende voor SK Beveren (2-1). Op sommige mensen hun geheugen komt echt nooit slijtage.

Dit minireeksje afsluiten doen we met Thierno Barry. Mocht de Fransman de onderscheiding "Beste speler van 1B" rateren, hij heeft al een schitterende prijs op zak als topschutter van tweede klasse met 20 goals waarmee hij de opvolger is geworden van ploeggenoot Daniel Maderner die er het seizoen daarvoor 13 tegen de netten prikte. En wat mij betreft krijgt Thierno zeker en vast het etiket van "seizoensrevelatie" opgekleefd. De 20-jarige Barry is met de snelheid van een komeet doorheen het seizoen geraasd en aan hem om te bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is. Meteen na afloop van SK Beveren - Club Nxt van de laatste speeldag, liet onze CEO tegen een aantal supporters al ontvallen dat Barry aan zijn contract houden de bedoeling is, maar indien er belangstelling is (en reken maar dat die er is), zal het er van afhangen hoeveel centen er op tafel worden gelegd en wat Barry zelf wil. Koken kost immers geld en voetbal is business, maw, alleen maar centen uitgeven en sporadisch incasseren,die manier van handelen is geen lang leven beschoren.
Dit zijn moeilijke keuzes voor een club om te maken, want een seizoen langer op de Freethiel van Barry kan op een flop uitdraaien, een tweede en nog beter seizoen zou zijn prijs wel eens sterk kunnen opdrijven.

PVW.