StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Aleksandar.
Via zijn Facebook maakte Aleksandar Vukotic zondag bekend dat hij na 4 seizoenen afscheid neemt van de Freethiel en zijn loopbaan verder zet bij het Bosnische FK Sarajevo. Vuko kwam in die periode tot 138 wedstrijden voor onze club en dan hoor je toch al een beetje bij het huismeubilair. Gezien zijn aflopend contract lag een vertrek misschien wel in de lijn van de verwachtingen, maar Vuko had hier en daar wel te kennen gegeven dat hij een verlengd verblijf op de Freethiel niet uitsloot en wellicht was dat ook een stukje afhankelijk van wie er zou blijven. Vreemd, want Aleksandar is nu de eerste basisspeler die met zekerheid afscheid neemt van SK Beveren en dat na een seizoen waarop hij persoonlijk met fierheid kan terugblikken als zeer geslaagd. In tegenstelling tot veel voorgaande seizoenen, maakte onze defensie vaak een zeer solide indruk die op de verdediging van kampioen RWDM na, het minst werd gepasseerd en dat heeft Vuko de voorbije jaren vaak anders geweten. Die gatenkaas, evenals sommige scheidsrechterlijke beslissingen, haalden de temperamentvolle Vukotic meermaals uit zijn concentratie met in die 4 jaar een lange reeks gele en rode kaarten tot gevolg waardoor hij zijn ploeg "onbewust" soms te vaak in de steek moest laten. Ik denk dat Vuko minstens evenveel kaarten heeft gekregen voor protest dan voor zware overtredingen.
Waar Aleksandar ook voetbalt, hij zal altijd een rots in de branding blijven met het hoofd en alhoewel hij uitvoetballend vorderingen heeft gemaakt, het opbouwen blijft een werkpunt.
Het spreekt vanzelf dat iedereen na 4 jaar Vuko deze mooie transfer naar Bosnië-Herzegovina van harte gunt en we duimen dat hij nog een mooi verlengstuk aan zijn loopbaan bij FK Sarajevo kan breien. Of SK Beveren met Jakov Filipovic al een waardige vervanger in huis heeft, dat zou best kunnen. Hij werd tijdens de wintermercato "verrassend" een Beverboy en toen al werd geopperd dat het een kwestie was van anticiperen op een mogelijk vertrek van Vukotic wiens contract op het einde van het seizoen afliep. In principe heeft Filipovic een pak ervaring op het hoogste niveau aan boord bij o.a. Sporting Lokeren en ik ben er van overtuigd dat hij, mits een goeie voorbereiding en weliswaar in een andere stijl dan Vuko, in staat moet worden geacht in zijn voetsporen te treden. Het zijn beiden geen sierlijke voetballers, maar op karakter maken ze veel goed.
En dan rest die ene belangrijke vraag, wat is men van plan met Bateau, want ook hij heeft een schitterend seizoen achter de rug en was amper te betrappen op cruciale fouten. Chelton vormde dit seizoen de lang gezochte sleutel op de deur met Vukotic en onder hun beidjes hebben ze er zonder twijfel toe bijgedragen dat achter hun rug Beau Reus zich in alle rust en sereniteit kon ontwikkelen tot een zeer betrouwbare sluitpost waaraan SK Beveren hopelijk nog veel plezier kan/zal beleven. We moeten dus hopen dat onze CEO alles in het werk zal stellen om Bateau, hetzij definitief over te nemen van zijn Turkse werkgever, hetzij nog een jaartje uit te lenen. Een centraal duo Filipovic-Bateau, iets om mee te beginnen aan volgend seizoen?
Veel succes Vuko bij FK Sarajevo en laat je af en toe nog maar eens zien op de Freethiel!

PVW.