StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Proficiat Thierno.
Maandag werden de Pro League Awards uitgereikt en als ik goed naar Extra Time van gisteren heb geluisterd, was dit een kolfje naar de hand van Wesley Sonck. De Pro League Awards zijn een individuele onderscheiding na afloop van het seizoen en er zijn verschillende categorieën.
Stemgerechtigden waren o.a. lezers van Het Nieuwsblad, maar ook de spelers van de Pro League mochten een stem uitbrengen om bv. de "referee of the season" te kiezen. In totaal werden zo'n 22.000 stemmen uitgebracht, tenzij Wesley Sonck een beetje heeft overdreven.
Zo wordt o.a. de beste jonge speler van de Jupiler Pro League (talent of the season) in de bloemetjes gezet en die prijs ging naar Antwerp-speler Arthur Vermeeren. Jonathan Lardot mocht de onderscheiding van "referee of the season" in ontvangst nemen, maar ook onze Thierno Barry viel in de prijzen. Hij werd gekozen tot "Challenger Pro League player of the season" en deed in zijn categorie beter dan spelmaker Youssef Shallouk van kampioen RWDM en ploegmaat Dieumerci Mbokani. Het mag duidelijk zijn dat Barry met zijn 20 goals indruk heeft gemaakt en SK Beveren met zijn transfer naar de Freethiel een schot in de roos heeft afgevuurd. De prangende vraag is nu of SKB Thierno aan zijn contract kan/wil houden, want het laat zich raden dat de Fransman redelijk grof wild is op de transfermarkt met zijn amper 20 lentes. In die optiek was het goed nieuws wat ons maandag bereikte over Daniel Maderner. Badend in de luxe van doelpuntenmakers als Barry, Mbokani en Ribeiro Costa, viel de naam van de Oostenrijker het voorbije seizoen amper. Hij raakte in het begin van het afgelopen seizoen tijdens een wedstrijd voor de Croky Cup zwaar geblesseerd en was een seizoen lang aangewezen op revalideren. Maderner was echter het seizoen voordien met 13 doelpunten topschutter in tweede klasse en gezien de onzekerheid die wellicht nog een tijdje zal blijven rond Barry en Mbokani, is het zeker geen slechte zaak dat Daniel een contractverlenging voor een jaar heeft gekregen. Maar er was gisteren maandag nog prima nieuws op de Freethiel, want de optie in het contract van David Hrncar werd gelicht waardoor SK Beveren David definitief overneemt van Slovan Bratislava en dat is een schitterende transfer.

* Dat heb je uitstekend gedaan Max!
Sinds afgelopen weekend zijn de belangrijkste voetbalcompetities van Europa afgewerkt. Manchester City pakte de dubbel in Engeland en ook in Frankrijk en Spanje hebben ze er het bijltje bij neergelegd met respectievelijk Paris SG en Barcelona als kampioenenploegen. Wie met grote tevredenheid mag terugblikken op een zeer geslaagd seizoen is Maximiliano Cauffriez die met Clermont een keurige 8ste plaats in de rangschikking behaalde. Op de laatste speeldag ging Clermont Foot met 2-3 winnen bij het sterrenelftal van Parijs. Cauffriez scoorde niet, maar deed dat wel de week voordien en bijna zelfs tweemaal in die wedstrijd, maar een verre trap van hem werd gestuit door de deklat. Na de door omstandigheden wat moeilijke tijd in Rusland, lijkt Max helemaal zijn draai te hebben gevonden in een voor hem ongetwijfeld interessante Franse competitie en zo zien we het graag.

PVW.