StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mooie uitzending Bjorn!
Vrijdag ontving ik van Luc Rombaut een sms dat er op de Nederlandse commerciële zender ESPN een reportage zou gedraaid worden over Bjorn Vleminckx. Gelukkig zit deze zender in mijn Nederlands sportpakket van CanalDigitaal waardoor ik de uitzending kon opnemen en uiteraard ook rechtstreeks bekijken. Het was een knappe reportage van (reclame inbegrepen) iets meer dan een uur waarin het seizoen 2010-2011 van Bjorn centraal staat. Het was het tweede seizoen van Vleminckx bij NEC Nijmegen. Het eerste was met 8 goals in 34 wedstrijden niet zo succesvol waardoor er gezien de betaalde prijs van 1,2 miljoen Euro aan KV Mechelen, binnen de Nijmeegse bestuurskamer toch wat twijfels ontstonden of dat bedrag een goeie investering was. Het daaropvolgende seizoen zou blijken van wel, want Bjorn werd met 23 goals topschutter van de Nederlandse competitie en dat zou hem een lucratieve transfer opleveren naar Club Brugge. Zowel bij Brugge, daarna bij 3 Turkse clubs als vervolgens Antwerp, zou Vleminckx nooit meer in de buurt komen van het aantal goals bij NEC. In onze fichebak van oud-spelers vinden jullie een overzicht van Bjorns carrière , weliswaar niet volledig, want daarop ontbreken 2 seizoenen Antwerp en provincialer Oppuurs waar Vleminckx zijn actieve carrière afsloot, maar thans nog actief is als spitsentrainer.
Verder onthou ik dat Bjorn op 9-jarige leeftijd van Bornem naar Beveren verhuisde en er op zijn negentiende vertrok naar de toenmalige tweedeklasser Oostende. Bjorn maakte op zijn zeventiende onder leiding van Herman Helleputte zijn debuut voor SK Beveren en scoorde in Dinamo Zagreb het laatste Europees doelpunt van SK Beveren.
Bjorn Vleminckx was ook de voetballer die we ons zullen blijven herinneren als de man met een geweldige ingooi en graag een biertje dronk (om precies te zijn een Duveltje), maar als Klein-Brabander met de brouwerij Moortgat in de achtertuin, is dat heel begrijpelijk. Hij beseft trouwens als geen ander dat, om de echte top te bereiken, dat biertje op tijd en stond waarschijnlijk niet hoefde, maar hij is er wel in geslaagd een prima evenwicht te vinden tussen de combinatie voetballen op niveau en genieten van het leven en wie kan hem daar ongelijk in geven.
Sinds 4,5 jaar heeft Bjorn samen met zijn Nederlandse vrouw Maaike een eigen tuinbouwbedrijfje uit de grond gestampt in Bornem met de sprekende naam "Grashelder". Het is vaak 6 van de 7 dagen hard werken, maar voor Bjorn is het de ideale job om er zijn energie in kwijt te geraken.

* Wedstrijden met combiregeling volgend seizoen.
Het voorbije seizoen waren de uitwedstrijden op enkele uitzonderingen na, allemaal met combiregeling. Het enige voordeel hieraan voor de supportersclubs was dat hun supportersbussen vaak volledig vol zaten en de beschikbare tickets voor de bezoekers meermaals zo goed als uitverkocht waren. Nadeel dan weer was dat aan een verplaatsing met combiregeling toch behoorlijk wat regeltjes vast zaten die best worden gerespecteerd, maar ere wie ere toekomt, onze supporters hebben zich het afgelopen seizoen voorbeeldig gedragen en er werden nauwelijks incidenten gerapporteerd. Voor het komend seizoen zijn er voorlopig slechts 4 verplaatsingen waarvoor een combiregeling geldt en dat zijn Club Luik, Patro Maasmechelen, Beerschot en Lierse. De RSCA Futures zullen hun thuiswedstrijden in het Koning Boudewijnstadion afwerken. Ik sluit niet uit dat, wanneer het belang van een bepaalde wedstrijd omwille van het klassement toeneemt, eventueel sommige wedstrijden naar een combiregeling zullen worden opgeschaald.
En er was nog positief nieuws te rapen maandagavond op de Freethiel, want de teller voor verkochte abonnementen staat ondertussen op 1700. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar rond deze tijd, maar het heuglijke nieuws is dat onder die 1700 abonneehouders er 400 supporters zitten die vorig seizoen geen abo hadden.
Tot slot : dat de fandag zou doorgaan op zaterdag 5 augustus hebben jullie ongetwijfeld al ergens gelezen en naar goede gewoonte spelen onze Leeuwen dan hun eerste thuiswedstrijd van de voorbereidng. De tegenstander op 5 augustus is het Nederlandse Willem II dat in de KKD uitkomt en dat is de Keukenkampioendivisie. Het verdere programma voor die dag wordt nog uitgewerkt en later bekend gemaakt.

PVW.