StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mooi overzicht loopbaan van iemand die in de Belgische competitie geen vaste voet aan de grond krijgt.
Hij leek als jonge coach (en dat is hij nog steeds) af te stevenen op een beloftevolle trainersloopbaan en die verwachtingen werden vrij snel ingelost met sprekende resultaten (bekerwinst met Standard) en promotie met STVV naar 1A. Achteraf terugkrabbelen is niet zo aan mij besteed en dus moet ik toegeven dat ik zeer opgetogen was toen bekend raakte dat Yannick coach van Waasland-Beveren werd. Een echte meevaller was zijn Beverse passage niet en als dat komt van iemand die op korte tijd een beetje fan was geworden, zegt dat iets. Weinig verliezen, maar ook weinig winnen herinner ik mij. En toch geloof ik nog altijd dat Yannick met al zijn ondertussen opgedane ervaring, vroeg of laat, nog van zich zal laten spreken in onze Belgische competitie en daarom willen we jullie het artikel hieronder die Luc Rombaut mij bezorgde niet onthouden.

Yannick Ferrera heeft een nieuwe trainersjob beet. De 42-jarige Belg ondertekende een contract bij de Saudische eersteklasser Al-Riyadh. Het is zijn tweede avontuur als T1 in Saudi-Arabië. Eerder was hij tussen oktober 2019 en januari 2022 al aan de slag bij Al-Fateh.
Al-Riyadh eindigde het voorbije seizoen als 4e in de lokale tweede klasse. Dat volstond voor het laatste promotieticket naar de Saudische Premier League.

In de heenronde stond er met Jens Cools (ex-Westerlo, Waasland-Beveren en Eupen) ook een Belg onder contract bij de club. De Zimbabwaan Knowledge Musona (ex-Oostende, Anderlecht, Lokeren en Eupen) versterkt de club volgend seizoen.

Ferrera was in België eerder hoofdcoach bij Sporting Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen en Waasland-Beveren. Met STVV promoveerde hij naar de Jupiler Pro League in 2015, een jaar later won hij met Standard de Beker van België.

Nadien volgden 2,5 jaar bij Al-Fateh. Tussen oktober 2022 en februari 2023 coachte hij het Cypriotische Omonia Nicosia.

In het begin van zijn loopbaan, in het seizoen 2011-2012, was Ferrera ook al in Saudi-Arabië actief bij Al-Shabab, als assistent van hoofdcoach Michel Preud'homme.

PVW.