StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkeltjes.
Volgende week donderdag 22 juni wordt in het Atomium te Brussel de kalender bekend gemaakt voor de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League. Altijd een moment waar men als supporter naar uitkijkt omdat een gunstige kalender de aanzet kan zijn voor een goeie start en de trein meteen op het juiste spoor zit voor, wie zal het zeggen, een triomftocht naar het vooropgestelde doel. Het voorbije seizoen mocht SK Beveren helaas ervaren welke vervelende gevolgen een gemiste start heeft. Het begon met 2 op 9 aan het seizoen en dan is het vaak weken/maanden na mekaar achtervolgen geblazen en kan een nieuwe opdoffer al vroeg op het seizoen soms voor een vroegtijdige afscheiding zorgen met de andere favorieten. Vaak is thuis aan het seizoen mogen beginnen, op voorwaarde dat men wint natuurlijk. Het getankte vertrouwen in zo'n openingsmatch is dan een ferme opsteker om de eerste uitwedstrijd mee aan te vatten. Starten met een verplaatsing hoeft natuurlijk geen drama te zijn, want in geval van meteen winst buitenshuis, liggen de kaarten gunstig voor de eerste thuismatch en een 6 op 6. Een betere start dan het afgelopen seizoen lijkt mij voor SK Beveren niet onoverkomelijk.

We hebben het hier de voorbije weken enkele keren gehad over Max Cauffriez die op een behoorlijk hoog en constant niveau aan het voetballen was bij zijn Franse club Clermont Foot. Max stond nu ook in het elftal van de maand mei in Frankrijk en daar kan je hier in België wel mee thuis komen. Rode Duivel zal Max wellicht nooit worden, maar een plaatsje bij een Belgische topper, dat lijkt ons niet onhaalbaar. Of zou er bij een modale Franse eersteklasser meer te verdienen zijn dan bij een top5-club in België ? De "apenjaren" van Cauffriez in de periode dat hij bij Waasland-Beveren met zijn ploegmaats Marquet en Buatu af en toe eens de bloemetjes durfde buiten zetten, lijken definitief tot het verleden te behoren.

En eindigen doe ik met een tof nieuwtje dat mij door Luc Rombaut werd bezorgd. Voetbalclub Harelbeke (bij mijn weten stond het vorig seizoen in de reeks van Lokeren, dus tweede nationale), zal geen abonnementen verkopen voor het komend seizoen. De redenering is simpel : liever 1000 mensen gratis in het stadion laten dan 18 abonnementen verkopen. Inwoners van Harelbeke of de deelgemeenten kunnen aanspraak maken op een seizoenskaart. Ik veronderstel dat supporters die maar af en toe een bezoekje brengen aan het Forestierstadion wel een dagticket dienen aan te schaffen, maar wel een heel bijzonder origineel initiatief van de club. Wellicht zal de clubhoreca er wel bij varen.

PVW.