StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Belangrijke knoop doorgehakt.
Wim De Decker en SK Beveren gaan nog 2 jaar langer met mekaar in zee. Dat is het resultaat van gesprekken die de voorbije weken hebben plaatsgevonden en gisteren donderdag werden gefinaliseerd. Snel klaarheid scheppen in deze zaak, in welke richting ook, was de boodschap en dat is gelukkig ook gebeurd, want al lijkt deze periode nog relatief windstil op het vlak van transfers, er liggen op de tafel van elke CEO en sportief manager een handvol spelersdossiers die op de laatste handtekening wachten. Het kan immers onvoldoende worden benadrukt hoe belangrijk het is dat, hoe completer een spelersgroep aan de voorbereiding kan beginnen en liefst nog met een behoorlijke basis van het voorbije seizoen, des te sneller een ploeg er staat.

Het klopt dus wat onze CEO Gobin de voorbije dagen verklaarde, nl. dat Wim De Decker in poleposition lag om zichzelf op te volgen. Na een schitterend seizoen als het voorbije lijkt dat niet meer dan logisch, maar we kunnen niet ontkennen dat bij een gedeelte van onze supporters, er een soort verontwaardiging leeft omdat Wim wiens contract nu met 2 jaar werd verlengd, met de hem beschikbare middelen niet de kroon op het werk heeft kunnen zetten. Meer zelfs, het door De Decker bij zijn aanstelling geprefereerd "dominant" voetbal, kwam al te vaak van de tegenstander.

Anderzijds, een uitstekend spelerspotentieel is nog geen garantie op een goeie ploeg. Een team moet netjes uitgebalanceerd zijn en dat is wellicht ook een belangrijk item geweest in de onderhandelingen met De Decker. Het feit dat er een samenwerking voor 2 seizoenen op papier werd gezet, zegt ook iets over de intentie van club en coach. En er is misschien nog iets wat heeft gespeeld om met De Decker langer in zee te gaan. Het zou wel eens kunnen dat Wim de geschikte persoon is om Dieumerci Mbokani en Thierno Barry, toch geen onbelangrijk compartiment van de ploeg, te overtuigen om nog een jaartje langer op de Freethiel te blijven.

Hopelijk is de eerste stap nu gezet naar een opvolger van het afgelopen seizoen waarin we als fans zo vaak in het winnende kamp zaten en de goals dikwijls als rijpe appelen van de bomen vielen. Het was genieten en dat gaat nooit vervelen!

PVW.