StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch een beetje vreemd.
Als een club pas naar buiten komt met transfernieuws op een moment dat alle handtekeningen op papier staan, is dat voor de supporters die ongeduldig snakken naar nieuws over hun favoriete clubje, even ergerlijk als begrijpelijk vanuit het standpunt van de club. Ergerlijk omdat de fans vaak worden opgejut door transfernieuws bij de concurrentie, maar uiteraard ook logisch omdat het niet de eerste keer zal zijn dat een deal op het laatste nippertje wordt afgeblazen aangezien een vroegtijdig lek slapende honden kan wakker maken. Zo werd het voorbije seizoen Dieumerci Mbokani gelinkt aan SK Beveren, maar kort nadien kwamen ook RWDM en Seraing zich in de debatten mengen. Toeval of gewoon het klassieke spelletje van makelaars die clubs wat graag tegen mekaar uitspelen om hogere bedragen op tafel te leggen.

Er valt dus iets te zeggen voor zowel de nieuwsgierigheid bij de supporters als de voorzichtigheid bij een clubbestuur om voor zekerheid te kiezen, maar wat met het open kaart spelen van data zoals de start van de medische testen en het begin van de veldtrainingen. Bang voor pottenkijkers ? Ik snap wel dat elke coach andere accenten legt, maar zodra geweten is wanneer de competitie begint (voor de Challenger Pro League is dat in het weekend van 11, 12 en 13 augustus), kan in princiepe klare wijn worden geschonken over de aanvang van de medische testen gevolgd door het veldwerk. Ach ja, als dit onze grootste ergernis van het komend seizoen is, staan ons mooie tijden te wachten en afgaande op de titel van een kranteninterview met Wim De Decker "mijn verhaal is nog niet geschreven", ben ik alleszins de mening toegedaan dat onze ambitieuze coach dit soort uitspraken doet op basis van beloften die hij heeft gekregen om zijn ploeg samen te stellen voor het komend seizoen. Eigen inschatting om dit artikel te besluiten : de medische testen beginnen de tweede helft van deze week, het veldwerk in het weekend of begin volgende week.

* Dat hebben die gasten van Harelbeke geweldig gezien.
Vorige week gaven we hier al mee dat voetbalclub Harelbeke het leuke idee heeft opgevat om geen abonnementen te verkopen voor dit seizoen, maar deze gratis weg te schenken aan de geïnteresseerde inwoners die daarvoor intekenen uit Harelbeke en de deelgemeenten. Ronny Vertenten is naar aanleiding van dit weetje eens gaan opzoeken en kwam tot de vaststelling dat er nu reeds 1300 abonnementen aan de man/vrouw werden gebracht. Geweldig toch!

PVW.