StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Straks publicatie van de speelkalender tweede klasse.
Dinsdag lekte al uit dat SK Beveren op de vijfde speeldag (16 september om 20 uur) naar Beerscot moet, maar later vandaag zullen we ook meer vernemen over wanneer SK Beveren wie ontvangt. Het verschijnen van die kalender is altijd iets waar supporters naar uitkijken, want ook al is een gunstige kalender absoluut geen garantie op het verhoopte aantal punten, het idee van een gunstig schema om mee te beginnen, geeft een mens hoop en hoe het uiteindelijk afloopt zien we dan later wel.

De uitbreiding van 12 naar 16 ploegen in de Challenger Pro League is een prettig gegeven, want een aantal tegenstanders viermaal op een seizoen treffen zoals vorig seizoen het geval was, is niet zo sexy. Het feit dat daarbij 6 nieuwe gezichten zijn, geeft een verfrissende gedachte. En alhoewel het woord "degradanten" iets negatiefs in zich draagt, de wedstrijden tegen Zulte-Waregem, Oostende en misschien iets in mindere mate Seraing, zijn er toch om naar uit te kijken en geven "bedrieglijk" een tikkeltje het gevoel dat we met eersteklassers te maken hebben en dat zullen we op sportief vlak ook merken valt te vrezen.
Overigens, Waregem en Oostende zijn verplaatsingen om naar uit te kijken en die een uitdaging zijn om de betere tijden van weleer op het hoogste niveau te herbeleven op de Freethiel. Maar ook de promovendi Patro Maasmechelen, Club Luik en Francs Borains maken ons benieuwd wat zij te bieden hebben, al baart de verplaatsing naar deze nieuwkomers wellicht kopzorgen bij de mensen van de SF die de ticketverdeling in goeie banen moeten leiden.

Kortom, de publicatie van de kalender straks (het zou mij niet verbazen dat er reeds woensdagavond bijkomende lekken werden vastgesteld) is voor de supporters een eerste flinke opwarmer naar een hopelijk even prachtig seizoen als dat wat ondertussen anderhalve maand achter ons ligt.

PVW.