StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Met Gabriel Kyeremateng heeft SK Beveren een eerste onmiddellijk inzetbare speler aan boord gehaald (we veronderstellen immers dat de belofte van Club Nxt nog effe in de wachtkamer zal doorbrengen). Deze 24-jarige Duitse aanvaller genoot zijn opleiding bij Dortmund en kwam via de u21 van het Engelse Stoke City uiteindelijk bij het Zwitserse FC Thun terecht. Daar was Gabriel na 3 seizoenen nu einde contract en na een knap seizoen waarin hij 16 keer scoorde en goed was voor 6 assists, achtte hij de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Kyeremateng is een centrumspits van 1.83 en moet wellicht het dreigende spitsenprobleem (dat klinkt erger dan het waarschijnlijk is) mee proberen op te lossen. Zeer vermoedelijk zal hij het gezelschap krijgen van de Servische spits waarvan al enkele dagen sprake is op social media en die uit de Spaanse tweede klasse komt.

Wat onze spitsen van vorig seizoen betreft, daar wisselen de kansen van zeker weg in het geval van Maderner, ondanks het feit dat hij al een tweetal jaar een eigen woning had aangekocht in Haasdonk, tot iets meer dan een waterkans dat hij blijft in het geval van Dieumerci Mbokani.
Barry heeft nog een doorlopend contract, maar we gaan er van uit dat hij zal vertrekken indien er een deftig bod komt en die kans is re¨el. Bovendien lijkt Thierno de mening toegedaan dat hij klaar is om een stap hoger te zetten en alhoewel het ons daarvoor te vroeg lijkt, wie kan het hem kwalijk nemen na zo'n schitterend seizoen. Bovendien, investeren om later te laten renderen, dat is zonder twijfel het opzet van de BHF en daar is niks mis mee.
Nog niet officieel, maar ook de contractverlenging van Bateau "zou" in de eindfase zitten.
Die eindfase hebben de onderhandelingen met Alexander Corryn achter zich gelaten. Hij tekende voor 2 seizoenen bij en alhoewel ik durf veronderstellen dat de geïnteresseerde clubs niet stonden aan te schuiven, het belooft opnieuw een lang en zwaar seizoen te worden en dan is Corryn een prima soldaat waarmee men naar het front kan.

Ondertussen raakte bekend dat maandag de trainingen hervatten, maar de opener van het oefenprogramma is dan toch niet in Melsele, maar in en tegen Kortrijk en wel op zaterdag 1 juli om 17 uur. De geplande wedstrijd op dinsdag 4 juli om 19 uur tegen Svelta gaat uiteraard gewoon door.

* Kalender bekend.
Gisteren donderdag werd de kalender voor 1A en 1B bekend gemaakt en alhoewel we moeten opletten om uitspraken te doen die ons na een speeldag of 5 zuur zouden opbreken, mogen we zeker niet mopperen over het programma van de eerste maand. Toch nog even kort ons geheugen opfrissen : vorig seizoen opende SK Beveren het seizoen met een nederlaag op Beerschot (1-0), ontving het daarna Virton op de Freethiel (2-2) en kwam het in het Koning Boudewijnstadion tegen de RSCA Futures niet verder dan 2-2. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat de oogst met 2 op 9 bijzonder karig was en dat we dus moeten voorzichtig zijn om thans stoute uitspraken te doen over het aanvangsprogramma van SK Beveren dit seizoen. Morgen zaterdag overlopen we iets uitgebreider de eerste vijf speeldagen die er als volgt uitzien : openen doen we op zondag 13 augustus om 13.30 uur in het Leunenstadion van ASV Geel waar Jong Genk dit seizoen zijn thuiswedstrijden afwerkt. Een kleine week later, op zaterdag 19 augustus om 20 uur, zakt Seraing af naar de Freethiel en weer een weekje verder (zaterdag 26 augustus om 20 uur) staat de verre verplaatsing naar Patro Maasmechelen op het programma. Onze tweede thuiswedstrijd is op zondag 3 september om 20 uur met dan SL16 (beloften van Standard) als tegenstander. Dit luik van 5 wedstrijden wordt besloten op 'T Kiel en wel op zaterdag 16 september om 20 uur. Morgen meer.

* Jaja, klopt dat Yaya? (ondertussen bevestigd).
Er bereiken mij regelmatig sms-berichten of mailtjes met leuke weetjes die we graag met jullie delen op onze website en die liefst enige betrokkenheid hebben met onze huidige of oud-spelers. Zo ontving ik van Geert DV woensdagmiddag een sms met daarin de mededeling dat niemand minder dan Yaya Touré assistent-coach zou worden van Hoefkens bij Standard. Nu moet een mens tegenwoordig van niks meer verschieten, maar die sms van Geert bezorgde mij een gevoel van, nu komt hij wel heel dichtbij! We herinneren ons immers allemaal een krantenintrview met Yaya toen hij nog voor Barcelona voetbalde en waarin hij verklaarde ooit nog eens naar Beveren te willen terugkeren en hem kennende zal dat niet zijn om hier nog eens de bloemetjes buiten te zetten.
Al was het maar om een keer de aftrap te geven op de Freethiel, wat zou het geweldig zijn om een voetbalgrootheid wiens fantastische carrière in Beveren begon, nog eens over de vloer te krijgen. Alleen al door zijn aanstelling bij Standard ga ik nu reeds een beetje sympathie koesteren voor de Rouches, maar als we zouden promoveren na afloop van dit seizoen en Yaya nog in Luikse loondienst zou blijven, wordt die sympathie uiteraard in de onderlinge duels (hopelijk komen die er) tijdelijk bijgesteld.

PVW.