StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Even stilstaan bij het openingsprogramma van SK Beveren.
Het speelschema voor 1B is er en ook in de bestuurskamer van SK Beveren wordt koortsachtig gewerkt aan het samenstellen van een competitieve ploeg voor het volgend seizoen. Aan de positieve intenties van CEO Gobin hoeven we geen seconde te twijfelen, maar garanties op transfervlak zijn onbestaande. Wiie tijdens de voorbereiding vorig seizoen had geroepen dat we met snotneus Thierno Barry de topschutter van de Challenger Pro League aan boord hadden, werd waarschijnlijk voor niet goed bij zijn verstand aanzien. Zo snel kan het dus gaan, want een jaartje later was het zo ver, maar er zijn zonder twijfel meer voorbeelden die de andere richting uitdraaien.

Op zondag 13 augustus om 13.30 uuur mogen Jong Genk en SK Beveren een poging doen om de eerste punten van het seizoen aan hun klassement toe te voegen. Belangrijk om weten is dat Jong Genk zijn thuiswedstrijden van deze jaargang in het Leunenstadion van ASV Geel afwerkt en dat zal bij de wat oudere supporters herinneringen uit de oude doos oproepen. Nieuw gegeven en zeker geen prettig, is dat de wedstrijden van de beloftenploegen dit seizoen niet in beeld worden gebracht omwille van praktische redenen bij Eleven (gebrek aan materiaal en personeel). Aangezien er op de radio zelden of nooit wordt gecommuniceerd over 1B (zelfs geen ruststanden), wordt dat dus flink wennen, want het gaat hier toch over 6 van de 30 matchen van onze favoriete ploeg. Dan maar duimen dat de sociale media van SK Beveren een tandje zal bijsteken voor wie niet in de mogelijkheid is om deze uitwedstrijden bij te wonen. Daarenboven zullen de tickets voor de uitwedstrijden naar de nieuwkomers uit eerste nationale Patro Maasmechelen, Club Luik en Francs Borains zeer gegeerd zijn vanwege weinig in aantal plus het feit dat voor deze matchen een combiregeling geldt, evenals voor de verplaatsing naar Beerschot. Over de sportieve mogelijkheden van Jong Genk, evenals die van SL16, Club Nxt en de RSCA Futures, hebben we totaal geen zicht, maar het beeld van vorig seizoen zal voor die beloftenploegen weinig afwijken. Votballen kunnen ze met al dat jong talent als de beste, maar qua fysiek is de citroen op het einde van het seizoen tot de laatste druppel uitgeperst. En wat gezegd van 13.30 uur waarop wordt afgetrapt ? Dat men dit toepast voor topwedstrijden in de Jupiler Pro League, tot daar aan toe, maar voor een wedstrijd tussen Jong Genk en SK Beveren, vreemd!

Op de tweede speeldag die doorgaat op zaterdag 19 augustus om 20 uur komt Seraing en daarmee hebben we nog wel een eitje te pellen. Voorlopig een onbekende ploeg en dat zal ze waarschijnlijk een groot deel van het seizoen blijven, tenzij het weer een witte raaf ontdekt zoals een paar jaar geleden huurling Mikautadze van Metz.

Op zaterdag 26 september om 20 uur kunnen we er misschien een dagje van maken en de dames meenemen om eerst te gaan shoppen in Maasmechelen Village en 's avonds een potje voetbal meepakken, want dus niet op televisie en vermoedelijk onvoldoende tickets verkrijgbaar om aan de vraag vanuit Beveren te voldoen.

Op de vierde speeldag is SL16 de gast in Beveren en zou de assistent-coach van de Luikenaars die trip meemaken ? Wat zou het fantastisch zijn om Yaya Touré nog eens te mogen verwelkome op de Freethiel. Het eerste vijfluik van deze jaargang sluiten we af op 'T Kiel en op dit moment zou ik zeggen, dat is de eerste serieuze test, maar ik ben voldoende realist om te beseffen dat we tegen die tijd al tegen één of meerdere opdoffers zijn aangelopen.

PVW.