StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Kipre Yao een van de betere transfersvan dit seizoen?
Soms gaan we ervan uit dat goeie transfers alleen maar afgesloten worden met nieuw aangetrokken spelers, maar er bestaan ook uitzonderingen die je niet meteen zou verwachten. Neem bv. de situatie van onze Ivoriaanse jongeling Kipre Yao (19 jaar). Hij was deze week aanwezig tijdens het begin van de voorbereiding bij onze club. Ik hoor jullie al denken: Yao, dat zegt wel iets maar wie was dat ook alweer?

Yao genoot zijn opleiding bij de Ivoriaanse voetbalclub Abidjan City van Marco Ne. De club waar ook David Fofana Datro, momenteel actief bij Chelsea, zijn opleiding kreeg. Yao en Datro Fofana vormden samen een gevaarlijk aanvalsduo bij de opleidingsclub van Marco Ne. Ze werden al snel opgeroepen voor de nationale ploeg U20 van Ivoorkust en stonden allebei in HUN LAND hoog aangeschreven als de twee grote beloftes van Ivoorkust. Ze waren op zeer jonge leeftijd klaar om de Europese velden te veroveren. Datro koos voor Molde FK en dwong daar zijn miljoenentransfer af naar Chelsea. Yao koos dan weer voor SK Beveren, ondanks grote interesse van Franse clubs en daar zit de band met Marco Ne en onze club uiteraard voor iets tussen.

Maar zo vriendelijk de toekomst Yao toelachtte, zo genadeloos hard sloeg het noodlot toe kort nadat hij in Beveren was gearriveerd. Tijdens een voorbereidingswedstrijd met de beloften in Wetteren, kreeg hij een vuile tackle te verwerken en liep hij een zware kruisbandblessure op waarna een nagenoeg volledig seizoen revalidatie volgde.

En nog kwam er geen einde aan alle miserie van de beloftevolle Afrikaanse winger, want alhoewel Yao tijdens een aantal oefenpotjes van vorig seizoen de supportersharten kon bekoren met soms splijtende acties, verliep het genezingsproces allesbehalve naar wens. Een tweede operatie drong zich afgelopen najaar op, evenals een nieuwe revalidatie. Zowel de tweede ingreep als herstelperiode brachten soelaas zodat Yao in principe de voorbereiding op het komend seizoen vanaf het begin weer fit zal kunnen meemaken. In principe, want voor Yao is het zaak om na een lange periode zonder competitievoetbal, speelminuten te krijgen om onze technische staf te overtuigen. Talent heeft hij sowieso, daar twijfelt niemand aan. Het is nu aan hem om een plekje te veroveren in de selectie van de coach en in onze supportersharten. En als dat niet bij SK Beveren lukt, dan maar elders?

PVW.