StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rechtzetting.
Vorige week schreef ik in een artikel dat de wedstrijden tegen de beloftenploegen niet op televisie worden uitgezonden. Dat is slechts een gedeeltelijke waarheid, want het zijn enkel de thuiswedstrijden van de beloftenploegen die niet live in beeld worden gebracht. Bedankt Denny voor de correctie. De openingswedstrijd van SK Beveren in Geel tegen Jong Genk is er dus een die niet rechtstreeks op televisie komt.

* Barry op weg naar het Zwitserse FC Basel.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar de beslissing is dinsdag gevallen. Thirno Barry die in zijn eerste seizoen bij SK Beveren liefst 20 keer de weg naar de netten vond, gaat zo goed als zeker aan de slag bij het Zwitserse FC Basel en dat is een zeer mooie club met een dito palmares. Welke transfersom gemoeid is met deze overgang is niet geweten, maar het zou bij benadering over 2 miljoen Euro gaan. Jammer dat de club er niet in geslaagd is Thierno te overtuigen nog een jaartje langer op de Freethiel te blijven, maar wanneer de speler zelf kost wat kost weg wil, is er geen houden meer aan. Bij de vermoedelijke transfersom van 2 miljoen zullen ook wel de nodige vragen worden gesteld of dat niet te weinig is, maar de toekomst zal uitwijzen of Barry de enorme progressie die hij bij SK Beveren op een seizoen heeft gemaakt, kan doortrekken bij een club op een hoger niveau. Basel is jaarlijks een vertrouwd gezicht op het Europees toneel en voor Barry een schitterende tussenstap naar wie zal het zeggen, over een paar jaar een topclub. Voor hetzelfde geld echter wordt het daar in Zwitserland een flop en is het weer vanaf onderaan de ladder beginnen voor Thierno. Dat laatste wensen we hem zeker niet toe, want hij was toch een van de spelers die een ruim aandeel had in het schitterend seizoen van SK Beveren dat achter ons ligt.
En misschien doet FC Basel nog wel een lichtje branden bij de supporters die het tijdperk van de Ivorianen hebben meegemaakt, want een zekere Gilles Yapi Yapo (was dat een geweldige speler) voetbalde enkele jaren bij deze Zwitserse topper en liep er zelfs als ik mij niet vergis ook een zware blessure op. Bonne chance Thierno!

PVW.