* Maxim Deman komt keeperscorps versterken.
De supporters zitten stilaan ongeduldig te wachten op bijkomende versterking en dan vooral in het offensief compartiment, want met Barry, Ribeiro Costa, Hoggas en mogelijks Mbokani, ziet de club 4 doelpuntemakers vertrekken die plusminus verantwoordelijk waren voor 45 van de 76 gescoorde goals en dat is toch even schrikken. En plots maakten de sociale media maandag melding dat SK Beveren rond zou zijn met Maxim Deman en dat is tot nader order geen aanvaller, maar een keeper.
Een dag later werd de rook vuur.
Deze 22-jarige sluitpost was aangesloten bij het zieltogende Kortrijk waar hij in het verleden amper aan spelen toekwam. Maxim is de zoon van Patrick Deman en die doet zeker en vast een belletje rinkelen bij de voetballiefhebbers, want hij verdedigde in het verleden o.a. het doel van meermaals Kortrijk, Lierse en Gent. Op zichzelf zou dit best een interessante transfer kunnen zijn als alternatief voor de wat mij betreft onomstreden Beau Reus, maar wat met Jorn Brondeel en Brent Gabriel? Laatstgenoemde keerde al tijdens de wintermercato terug van een uitleenbeurt bij Dender en het ziet er naar uit dat hem weinig in de weg zal worden gelegd om elders aan het werk te gaan. Maar wat met Jorn Brondeel die aan het vorige seizoen mocht beginnen, maar geblesseerd raakte en na zijn comeback moest vaststellen dat Beau Reus zijn kans met beide handen had gegrepen en in die situatie zien we niet snel verandering komen. Als dat laatste ook de conclusie is van Jorn zelf, snappen we uiteraard de komst van Maxim Deman perfect. En ook dit dilemma kreeg dinsdagavond een oplossing, want Jorn Brondeel trekt opnieuw naar onze noorderburen en gaat er voor FC Eindhoven in de Keukenkampioendivisie voetballen.
En er viel ook minder prettig nieuws te rapen gisteren, want wie hoog op het lijstje stond van de club en niet in het minst van Wim De Decker, nl. Jan Van Den Bergh van Beerschot, gaat aan de slag bij NAC Breda. We hadden Jan graag samen met bv. Bateau een centraal duo zien vormen, maar die piste kunnen we vergeten. Chelton Bateau hoor ik jullie hardop denken, die deal was toch afgesprongen? Blijkbaar en niet tot mijn verrassing, komt er weer schot in die zaak en daar moeten we heel blij mee zijn.

* SKB zet scheve situatie onmiddellijk recht.
Dinsdagavond heeft SK Beveren de traditionele opener van de oefencampagne in en tegen Melsele (Kortrijk heeft dat "feestje" afgelopen zaterdag enigszins verbrod), met 1-5 gewonnen. Heel even zag het er naar uit dat onze Leeuwen op een lastige avond zouden afstevenen toen Melsele op het kwartier op 1-0 kwam, maar een gretige Ismaheel (tweemaal) en Wuytens zorgden voor een comfortabele 1-3 ruststand. David Hrncar en jeugdspeler Ertürk dikten de score na rust tot 1-5 aan.
Enkele vaststellingen : De Nigeriaanse testspeler op de linksachter Uchenne viel kort voor rust uit. Verder ontbraken nog steeds nieuwkomer Kyeremateng en Louis Verstraete. Mathis Servais, ex-Bluc Nxt, blijft in positieve zin bevestigen. Vinnig en uitstekend aan de bal. Wat goed dat een akkoord werd bereikt met Ismaheel en de optie op Hrncar werd gelicht, want daarmee heeft SKB toch 2 schitterende flankspelers in zijn rangen. Op naar de derde oefenpot, nu zaterdag 8 juli op het terrein van Nieuwkerken in de Meesterstraat. Er wordt afgetrapt om 16 uur.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB WINT OOK TWEEDE OEFENDUEL

Na de oefenpartij tegen Kortrijk van afgelopen zaterdag, bekampte geel-blauw vandaag de buren van Svelta Melsele. Bij de rust was de stand 1-3, de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-5. Ismaheel (2x), Wuytens, Hrncar en belofte Ertürk waren de doelpuntenmakers van dienst.

SKB startte het best aan de partij. Everton zetten een een-tweetje op met Trari, de Braziliaan knalde met links voorlangs. Toch was het de thuisploeg die al vroeg in de wedstrijd onverwacht op voorsprong kwam. Sveltaan De Caluwé wist Brondeel in twee tijden te verschalken.
Geel-blauw reageerde meteen. Filipovic probeerde het eerste zonder succes met een kopbal, maar nog geen minuut later was het wel raak. Ismaheel kapte naar zijn linker en knalde de bal hard voorbij doelman Lopez Da Conceiçao: 1-1.
Drie minuten later kon Isma geel-blauw meteen op voorsprong brengen, maar de thuisgoalie bracht redding. Beveren bleef aandringen. Talal mikte naar de verste hoek, maar opnieuw stond Lopez Da Conceiçao pal. In de 29ste minuut moest de doelman zich alsnog een tweede keer gewonnen geven. Na een misser in de thuisdefensie pikte Ismaheel de bal op, de flankspeler omspeelde de doelman en plaatste vervolgens de 1-2 in doel.
Drie minuten later was het nagenoeg opnieuw raak. El Majdoub zag zijn poging echter stranden tegen de paal. In de 35ste minuut vond Wuytens wel de weg naar doel. De verdediger kopte een voorzet van Trari feilloos tegen de touwen: 1-3, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was het even wachten op nieuwe kansen voor geel-blauw. Na een actie van Isma op links plaatste Coopman de bal over het doel van de thuisploeg. Na deze poging volgde de ene na de andere kans. Een inzet van Soumahoro werd van de lijn gekeerd, een knal van Ismaheel werd met moeite gered door de doelman, een laag schot van Ertürk werd gekeerd en ook een poging van Hrncar kende hetzelfde lot. Aan de overzijde miste invaller De Ben een grote kans voor de thuisploeg.
In de 74ste minuut was het uiteindelijk toch een vierde keer raak. Hrncar schilderde een vrije trap fraai over de muur. De Slovaak had ondertussen duidelijk zijn draai gevonden. Nadat hij eerst Coopman een nieuwe kans aanbood, waarbij de poging van deze laatste op de dwarsligger eindigde, trof ook de winger met een volley het doelhout. Nog geen minuut later ging een nieuwe poging van Hrncar voorlangs.
In de slotfase probeerde El Majdoub, voor een tweede keer op het veld, nog te scoren met een stifter, maar de doelman bracht redding met één hand. Toch viel er alsnog een vijfde doelpunt. Ertürk draaide goed weg van zijn man en plaatste de bal in de verste hoek: 1-5, de eindstand van deze partij.