StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oefenmatch tegen KV Mechelen achter gesloten deuren.
Omwille van de slechte staat van het veld van Nieuwkerken (complex gelegen in de Meesterstraat) en onvoldoende garantie naar veiligheid toe voor de supporters, zal de wedstrijd van nu zaterdag 8 juli om 16 uur tegen KV Mechelen, op een ander terrein worden gespeeld en zonder supporters. Het lijkt weinig professioneel dat dit soort zaken pas op het laatste moment worden ontdekt, want zo ver ligt Nieuwkerken nu ook weer niet van Beveren. Supporters warm maken voor een abonnement door het spelen van een aantal oefenpotjes in de buurt en met publiek, het lijkt niet echt aan SK Beveren besteed. Anderzijds misschien ook enigszins begrijpelijk, want de manschappen die Wim De Decker momenteel tussen de lijnen kan brengen, zijn slechts een flauw afgietsel van de succesploeg van het voorbije seizoen.

* Als "oef" maar geen "ai wordt!
We zijn een kleine 2 weken ver in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat voor SK Beveren op zondag 13 augustus begint met een uitwedstrijd in Geel tegen Jong Genk. Een eerste wat vervelende vaststelling die we moeten maken tot op dit moment is dat de club de belofte om de ploeg en in het bijzonder de sterkhouders samen te houden, voorlopig niet kan nakomen. Vukotic, Barry, Ribeiro Costa, Bateau en Mbokani (deze laatste 2 zijn nog niet opgegeven) verlaten mogelijks de Freethiel en dat zijn gasten die men niet met een vingerknip vervangt. Er dreigt opnieuw kostbare tijd (en vaak hangt dat samen met punten) verloren te gaan en alhoewel het nog veel te vroeg is om daarover iets te zeggen, dat wordt vaak cash betaald op het einde van de rit. SK Beveren miste vorig seizoen met 2 op 9 zijn start en dat heeft het nooit volledig kunnen goed maken. Een keer konden we, na het gelijkspel van RWDM in Beerschot tijdens de play-offs, alleen leider worden indien SK Beveren de week daarna zou winnen in Molenbeek, maar dat bleek ijdele hoop te zijn.
Met Edmundsson, Van Damme, Hoggas, Ribeiro Costa en Mbokani vertrokken 5 financiële zwaargewichten en dat heeft het budget zonder twijfel onthaald met een luide "Oef", maar laat ons hopen dat we na een aantal matchen in competitieverband niet "ai" moeten zeggen.

* Jerome Ngom Mbekeli naar Moldavië.
En het houdt maar niet op qua uitgaande transfers. Tijdens de wintermercato met het nodige tromgeroffel binnen gehaald, maar amper gespeeld. Jerome Ngom Mbekeli die op de recentste wereldbeker nog nuttig was voor zijn vaderland Kameroen, verlaat de Freethiel en kiest voor het Moldavische Sheriff Tiraspol. De "dynamische flankspeler die op beide flanken uit de voeten kan en onze ploeg een boost zou geven", aldus de welkomsttekst van een half jaar geleden op de officiële website van SK Beveren, is in de achterliggende periode nauwelijks aan voetballen toegekomen. Eigen schuld of een ongelukkige samenloop van omstandigheden, wie zal het zeggen, maar financieel voor onze club geen slechte zaak aangezien Jerome als vrije speler arriveerde in Beveren en de BHF zeer waarschijnlijk zijn rekening aangevuld ziet. Absoluut goed bekeken door de Amerikanen, maar de hoogste tijd om nu ook de schuif een keer open te trekken voor Geel-Blauw.

PVW.